Mik a tipikus disznótoros ételek?
Köszönöm a válaszokat
Nálunk reggel pálinka volt, pogácsával
Később hagymás vér
Délre orjaleves és toros káposzta
Estére sült kolbász, hurkak tört krumplival és párolt savanyú káposztával.
Kíváncsi voltam kinél mik voltak a szokások.
Nektek nem hiányzik a disznó vágás élménye? Mikor még együtt volt a család?
Felénk a "reggeli" hagymás sült máj, hagymán sült apróhúsok és hagymás sült vér volt - de ezt késö délelött ( 10 óra körül) ették.
Az ebéd vegyes húsokból és belsöségekböl készült pörkölt volt kenyérrel, savanyúsággal.
A vacsora meg orjaleves, utána fött hús tormával, kenyérrel, a következö fogás töltött káposzta, illetve pörkölt volt. Ez után jött a sült pecsenye, hurka, kolbász velesült krumplival, a legvégén pedig frissen sütött rétesek, diós, mákos, káposztás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!