Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hurkát, kolbászt szeretnék...

Hurkát, kolbászt szeretnék sütni, de nem tudom hogyan kell, hanyas fokon, meddig? Kell valamit alá tenni? Olajat?

Figyelt kérdés

2011. ápr. 13. 16:34
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Mosd le meleg vízzel, hústűvel szurkáld meg, és forró zsírban süsd ki. Hagymás tört burgonyát, és párolt káposztát készíts hozzá köretnek.
2011. ápr. 13. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Kis vizet tegyél alá, szurkáld meg (a kolbász ne)

én 160 fokon sütöm

2011. ápr. 13. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Én a fagyasztóból simán csak kiveszem, majd belerakom egy tepsibe. Egy ujjnyi vizet rakok alá. Semmi zsiradékot nem teszek alá (ne félj, nem fog oda égni).

Nem kell neki az előmelegített sütő. Így kb 1 órán át sütöm (ebből letakarva alufóliával 45 percet) kb 200 fokon. Én nem szoktam légkeveréses funkcióra rakni, mikor már nincs letakarkva, mert különben kiszárad).

Mielőtt el kezded sütni, előtte szurkáld meg egy kicsit a "bőrét", nehogy sütés közben végigrepedjen, szétessen.


Ha nem fagyasztott a hurka - kolbász, akkor csak kicsit megszurkálom és sütőben készresütöm úgy, hogy eleinte alacsonyabb, amjd később magasabb hőfokra állítom a sütőt.

2011. ápr. 13. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Kicsit meglocsolhatod olajjal, és szerintem a kolbit is szurkáld meg.
2011. ápr. 13. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
82%
Disznóból készült ételt olajjal? És a belőle kisülő finom zsir - a hurka-kolbász zsir - na azzal mi lesz? hurka olaj?
2011. ápr. 13. 19:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Mi így szoktuk.
2011. ápr. 13. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 doboszoli ***** válasza:
85%

Olaj? Áhhhhh!

Ha friss a hurka, kolbi csak megszurkálom a hurkát, és hideg sütőben közepes hőfokon kezdem sütni, a vége felé ráfűtök.

A fagyasztottat megkenem hideg zsírral, ugyanígy sütöm, közben megszurkálom.

A kolbászt általában előbb kiveszem, mert a hurkát "lepirítva" szeretem. (nagyon)

2011. ápr. 13. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
57%

Kicsit kései a válasz, de talán még valaki érdekel :)

Ez az olajjal való hurka kolbász sütögetés valóban nem az igazi, az kb olyan mint a diétás cigánypecsenye.

- Tepsit kikened zsírral majd ráöntesz 1 bögre vizet a közepére kb 1-2 dl közöttit

- középre teszed a hurkákat (mert így nehezebben reped szét) és mellé szorosan a kolbászokat

- köré raksz kisujj vastagságó karikára vágott burgonyát

- pisit késheggyel megszurkálod a hurkákat alul-felül kb 2-3 cm-ként a kolbikat meg kb 5 cm-ként

- leöntöd 1 bögre vízzel a hurkákat

- és teszel még rá 2-3 e.kanál zsírt (ha akarod csináld libazsírral)

- beteszed hideg sütőbe sülni és beállítod 150-160 fokra, időnként forgatod (nem egyszerre sülnek meg erre figyelj)

Az olajat felejtsd el mert attól nem lesz diétás (hiszen sertés hurkáról és kolbászról beszélünk nem pedig szója) viszont finomabb lesz.

2013. máj. 6. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:

javítok:

(- pisit késheggyel megszurkálod)

- kicsit késheggyel megszurkálod

Elnézést, nem szándékos volt!

2013. máj. 6. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
A kolbászt érdemes, a hurkát viszont ne szurkáld meg, mert kijön a belseje, a forró zsírtól/gőztől. disznózsírt tegyél azért szerintem alá egy evőkanálnyit, de ebben eltérőek a vélemények, hogy kell-e, valaki állítja, hogy nem kell alá én azért teszek, meg egy stampónyi víz se árt azért alá. Kb. 15 percig süsd, egyszer kétszer forgasd meg, és kész is.
2016. jan. 11. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!