Hurkát, kolbászt szeretnék sütni, de nem tudom hogyan kell, hanyas fokon, meddig? Kell valamit alá tenni? Olajat?
Kis vizet tegyél alá, szurkáld meg (a kolbász ne)
én 160 fokon sütöm
Én a fagyasztóból simán csak kiveszem, majd belerakom egy tepsibe. Egy ujjnyi vizet rakok alá. Semmi zsiradékot nem teszek alá (ne félj, nem fog oda égni).
Nem kell neki az előmelegített sütő. Így kb 1 órán át sütöm (ebből letakarva alufóliával 45 percet) kb 200 fokon. Én nem szoktam légkeveréses funkcióra rakni, mikor már nincs letakarkva, mert különben kiszárad).
Mielőtt el kezded sütni, előtte szurkáld meg egy kicsit a "bőrét", nehogy sütés közben végigrepedjen, szétessen.
Ha nem fagyasztott a hurka - kolbász, akkor csak kicsit megszurkálom és sütőben készresütöm úgy, hogy eleinte alacsonyabb, amjd később magasabb hőfokra állítom a sütőt.
Olaj? Áhhhhh!
Ha friss a hurka, kolbi csak megszurkálom a hurkát, és hideg sütőben közepes hőfokon kezdem sütni, a vége felé ráfűtök.
A fagyasztottat megkenem hideg zsírral, ugyanígy sütöm, közben megszurkálom.
A kolbászt általában előbb kiveszem, mert a hurkát "lepirítva" szeretem. (nagyon)
Kicsit kései a válasz, de talán még valaki érdekel :)
Ez az olajjal való hurka kolbász sütögetés valóban nem az igazi, az kb olyan mint a diétás cigánypecsenye.
- Tepsit kikened zsírral majd ráöntesz 1 bögre vizet a közepére kb 1-2 dl közöttit
- középre teszed a hurkákat (mert így nehezebben reped szét) és mellé szorosan a kolbászokat
- köré raksz kisujj vastagságó karikára vágott burgonyát
- pisit késheggyel megszurkálod a hurkákat alul-felül kb 2-3 cm-ként a kolbikat meg kb 5 cm-ként
- leöntöd 1 bögre vízzel a hurkákat
- és teszel még rá 2-3 e.kanál zsírt (ha akarod csináld libazsírral)
- beteszed hideg sütőbe sülni és beállítod 150-160 fokra, időnként forgatod (nem egyszerre sülnek meg erre figyelj)
Az olajat felejtsd el mert attól nem lesz diétás (hiszen sertés hurkáról és kolbászról beszélünk nem pedig szója) viszont finomabb lesz.
javítok:
(- pisit késheggyel megszurkálod)
- kicsit késheggyel megszurkálod
Elnézést, nem szándékos volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!