Kimaradt kb.60 dkg sült pecsenye (disznótoros, csak fokhagymával lett ízesítve), mire tudnám még felhasználni?
Ha csontos, faragd le a csontról, készíthetsz belőle brassóit, borsos tokányt köretekkel.
Vagy csak a lefaragott husit egy lecsó-alapra (hagyma-zöldpaprika-paradicsom) belerakod, kicsit összefőzöd és rizst, pirított tarhonyát hasonlót adsz mellé köretnek.
Vagy bármilyen egyéb mártást: fokhagymás-tejfölös, vagy sajtmártás, vagy vadas-mártást készítel mellé...
Nagyon finom pástétomot készíthetsz belőle. egy kis közepes)hagymát dinsztelsz, abban a húst kisebb darabokban átforgatod.ledarálod, utána darálsz 2-3 főtt tojást.
Fűszerezheted borssal, majoranával, őrölt köménnyel esetleg préselt fokhagymával- ez teljesen ízlésfüggő-, fontos egy kis mustár, tejföl a krémszerű lazításhoz. ha nagyon száraz a hús, egy kis pecsenyezsírt is adhatsz hozzá, illetve akkor a hagymát kicsivel több zsíron dinszteld meg.
Az egészet villával jól összedolgozod, kóstolgatod, hogy éppen mi kellene még bele :)
Friss kenyérrel, de pirítóssal is nagyon finom húspástétom, ha sok lenne, kis dobozkában le lehet fagyasztani belőle, ami majdan kiengedve ugyanúgy felhasználható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!