Hurkakészítéshez kérdések?
Disznóvágás nélkül, vett hozzávalókból disznótorost akarunk készíteni szilveszterre és most gyüjtöm hozzá a tudnivalókat. A következö kérdések merültek fel legújabban:
1. Az abalébe kell só vagy más füszer?
2. A (rizses) hurkához a megfött húsféléket melegen vagy hidegen kell ledarálni?
3. Milyen finomra kell darálni ezeket?
4. A szükséges hagymát nyersen teszik bele, vagy elötte megfözik vagy megsütik?
5. A megadott recept szerinti füszermennyiségek biztosan jók, vagy honnan lehet tudni, ha még kell bele valamiböl?
6. Ha minden meg van benne elöre fözve, akkor miért kell a betöltött hurkát még külön abálni?
Mindenkinek megköszönöm, aki segít ezeket megválaszolni. (Meg ha esetleg vannak olyan buktatók, amit figyelembe kell még venni, azt is szivesen fogadom!)
1. Nem
2. Melegen
3. Amilyenre a húsdaráló darálja.
4. Hagyma nem kell.
5. Kóstolni kell.
6. A bél nyers.
Köszönöm mindkét választ, sokat segítettetek.
Még egy kérdésem van idöközben: mindegy, hogy milyen rizst használok - hosszút vagy kereket?
Szerintem:
1. Max sót, mert a többi illóolajat tartalmazó fűszerből kifő a lényeg.
2.Mindegy.
3. 5-6 mm-es furatú tárcsán. Ha nagyobb, kerül bele darabos husi, ami nem szép. Ha kisebb, túl krémes lesz a hurka.
4.Én nyersen, darálva főzöm meg a rizzsel. (régebben sütöttük előre, de...)
5.Nem tudom. Nálam 1 kiló száraz rizshez:
-só 6 dkg
-Paprika 5 "
-bors 2 "
-majoránna 2,7 dkg
-szegfűbors 0,2 "
-hagyma 40 "
6. A bél nyers, meg szebb lesz a hurka. A vékonybélnél az abálási idő 30 másodperc.
Buktatók? Felsorolhatatlan. Ha van konkrét kérdésed, segítek.
Nekem is köszönöm a segítséget (reménykedtem, hogy te is elmondod a véleményedet).
Még egy kérdésem van: hogyan lehet a betöltést megoldani, ha nincs töltöberendezésem - mert máskor egy kis adagot kézzel, tölcséren át nyomkodtam a bélbe, de ez csak max. 1 kg-ig lehetöség érzésem szerint.
Van-e valami házi megoldás, amihet nem kell nagyon venni valamit, hanem a normál háztartásban elöfordul.
Köszi elöre is.
"Ha a továbbiakban is szeretnéd művelni ezt a "műfajt" (megjegyzem, a gyári töltelékek árának növekedésével egyenes arányban csökken a minőségük,ezért egyre többen készítenek sajátot, vállalva az ezzel való összes macerát) a jófogáson, vagy az olx-en pár ezer forintért beszerezhető egy kis mennyiség készítéséhez alkalmas töltő."
Egyelöre még nem tudom, hogy mennyire fogom többször megismételni a dolgot, egyelöre csak egy kísérlet. Ezért is érdekelne egy ideiglenes megoldás, addig, amiíg eldöntöm, hogy vagy ennyi volt a kísérlet - és akkor nem érdemes költeni rá, vagy folytatom, és akkor tényleg veszek valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!