Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hurkakészítéshez kérdések?

Hurkakészítéshez kérdések?

Figyelt kérdés

Disznóvágás nélkül, vett hozzávalókból disznótorost akarunk készíteni szilveszterre és most gyüjtöm hozzá a tudnivalókat. A következö kérdések merültek fel legújabban:


1. Az abalébe kell só vagy más füszer?


2. A (rizses) hurkához a megfött húsféléket melegen vagy hidegen kell ledarálni?


3. Milyen finomra kell darálni ezeket?


4. A szükséges hagymát nyersen teszik bele, vagy elötte megfözik vagy megsütik?


5. A megadott recept szerinti füszermennyiségek biztosan jók, vagy honnan lehet tudni, ha még kell bele valamiböl?


6. Ha minden meg van benne elöre fözve, akkor miért kell a betöltött hurkát még külön abálni?


Mindenkinek megköszönöm, aki segít ezeket megválaszolni. (Meg ha esetleg vannak olyan buktatók, amit figyelembe kell még venni, azt is szivesen fogadom!)



2014. dec. 10. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:

1. Nem

2. Melegen

3. Amilyenre a húsdaráló darálja.

4. Hagyma nem kell.

5. Kóstolni kell.

6. A bél nyers.

2014. dec. 10. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Előzővel egyetértek, de mi hagymát is teszünk bele. Előtte mesütjük. Nem tudom a fűszerek között szerepel- e a majoranna, mi teszűnk a rizsbe amikor főzzük.
2014. dec. 10. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkét választ, sokat segítettetek.


Még egy kérdésem van idöközben: mindegy, hogy milyen rizst használok - hosszút vagy kereket?

2014. dec. 10. 17:10
 4/7 zolidobos ***** válasza:

Szerintem:

1. Max sót, mert a többi illóolajat tartalmazó fűszerből kifő a lényeg.

2.Mindegy.

3. 5-6 mm-es furatú tárcsán. Ha nagyobb, kerül bele darabos husi, ami nem szép. Ha kisebb, túl krémes lesz a hurka.

4.Én nyersen, darálva főzöm meg a rizzsel. (régebben sütöttük előre, de...)

5.Nem tudom. Nálam 1 kiló száraz rizshez:

-só 6 dkg

-Paprika 5 "

-bors 2 "

-majoránna 2,7 dkg

-szegfűbors 0,2 "

-hagyma 40 "

6. A bél nyers, meg szebb lesz a hurka. A vékonybélnél az abálási idő 30 másodperc.

Buktatók? Felsorolhatatlan. Ha van konkrét kérdésed, segítek.

2014. dec. 11. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:

Nekem is köszönöm a segítséget (reménykedtem, hogy te is elmondod a véleményedet).


Még egy kérdésem van: hogyan lehet a betöltést megoldani, ha nincs töltöberendezésem - mert máskor egy kis adagot kézzel, tölcséren át nyomkodtam a bélbe, de ez csak max. 1 kg-ig lehetöség érzésem szerint.

Van-e valami házi megoldás, amihet nem kell nagyon venni valamit, hanem a normál háztartásban elöfordul.


Köszi elöre is.

2014. dec. 11. 16:35
 6/7 zolidobos ***** válasza:
Hááát, érdemesebb kölcsönkérni egy töltőt, mint a kézi tömögetéssel kínlódni. Ha a továbbiakban is szeretnéd művelni ezt a "műfajt" (megjegyzem, a gyári töltelékek árának növekedésével egyenes arányban csökken a minőségük,ezért egyre többen készítenek sajátot, vállalva az ezzel való összes macerát) a jófogáson, vagy az olx-en pár ezer forintért beszerezhető egy kis mennyiség készítéséhez alkalmas töltő.
2014. dec. 11. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

"Ha a továbbiakban is szeretnéd művelni ezt a "műfajt" (megjegyzem, a gyári töltelékek árának növekedésével egyenes arányban csökken a minőségük,ezért egyre többen készítenek sajátot, vállalva az ezzel való összes macerát) a jófogáson, vagy az olx-en pár ezer forintért beszerezhető egy kis mennyiség készítéséhez alkalmas töltő."


Egyelöre még nem tudom, hogy mennyire fogom többször megismételni a dolgot, egyelöre csak egy kísérlet. Ezért is érdekelne egy ideiglenes megoldás, addig, amiíg eldöntöm, hogy vagy ennyi volt a kísérlet - és akkor nem érdemes költeni rá, vagy folytatom, és akkor tényleg veszek valamit.

2014. dec. 11. 19:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!