Kenyérsütéssel kapcsolatos kérdések (? )
Az élesztöhöz nem kell sem cukor, sem tej.
Ha vízzel és liszttel futtatod fel, ugyanolyan jól megkel.
A kenyérbe eredetileg liszt, víz, só és kovász vagy élesztö kell, semmi más.
Nem kell bele cukor, az őseim se tettek bele...
Teljesen jól megkel nélküle is, sokéves tapasztalat. Se a kovászos, se az élesztős kenyérbe nem raktam cukrot sosem, kivéve persze az édes kenyereket :)
Nem, akkor sem kell.
Az élesztö szénhidrátot bont, ez lehet cukor meg keményítö is és a lisztben elegendö keményítö van.
Jajj ne okoskodjál már előző életedbe nem sütöttél kenyérsütőben kenyeret.
A használatiában is bele van írva hogy kell bele cukor az instatn élesztő miatt .
Nálam úgy írja hogy a legaljára szórd az élesztőt és a legvégén a vizet de ez csak a 4 órás programnál lényeges.
Ha gyorsan csinálod 2óra akkor egyből keveri és akkor jó meleg vizet rakok bele .
Nálam két evőkanál cukrot ír de amíg csak így csináltam nem puffadt föl olyan szépen és a tetejében egy üres kupola keletkezett ami megrepedt .
Ha három evőkanál cukrot rakok bele akkor fölpuffad rendesen és az egész kenyér ki van töltve béllel ,nincs benne légkupola a tetején és finom puha egybefüggő szerkezetet ad .
Az én receptem 300g bl55,300g bl195, 3ek cukor,2tk só,420ml víz,1,5tk instant élesztő 3,5g, 20g napraforgó olaj és a lapát sem ragad bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!