Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért van olyan sok vita és...

Miért van olyan sok vita és lepontozás a rizskészítéssel kapcsolatos kérdéseknél?

Figyelt kérdés
2012. nov. 15. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
45%

Jó kérdés! Megy érte a virtuális zöld-pacsi! :)))


Valamikor a rizst is csak úgy főztük, mint a száraztésztát, lobogó sós vízben, kavargattuk, hogy össze ne ragadjon majd leszűrtük és kevés zsíradékon átforgattuk, sóztuk, akkor lett kész.


Az újkori konyha-technika (a kevés idővel rendelkezőknek) kitalálta, hogy nem kell azzal bajlódni, elég ha felforrt, borítsd be, majd megdagad, nemcsak a rizs, hanem a száraztészta is!

Mivel ők ez utóbbit tanulták, és ezt tartják szentírásnak, mindenki mást szó szerint "lehülyéznek", aki még a régi idők tanítása szerint készíti.

Az nem baj, hogy másként csinálják, a baj ott van, hogy a lehülyézés elég durva hangnemben történik, és mivel kórusban, összefogva teszik ezt, szinte tényleg "lemossák" a színről azt, aki nem ért velük egyet.

2012. nov. 15. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
89%

Mindenki máskép csinálja. És sokan nem fogadják el ha valaki nem úgy készíti mint ő maga . Ezért pontoznak le sokan.

Ahány ház annyi szokás..

2012. nov. 15. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 A kérdező kommentje:

Kedves első!

Korrekt a válaszod. Nem tudom, hogy valójában az az idő spórolás számít-e igazán sokaknak. Volt már olyan kérdés itt, ahol konkrétan leírta a kérdező, hogy nem akar a rizs mellett állni, és kavargatni, mert lusta, hogyan oldhatná meg mégis, hogy jó legyen. Minden csak az akaráson múlik. És nem olyan időigényes megfőzni azt a rizst, akárhogy nézem. Okoskodni pedig nem kell, azt senki sem szereti, szóval nem értem miért háborog bárki is, hogy más biztos rosszul csinálja.

Kedves második! Igazad van. Ahány ház, annyi szokás. A háborgók biztosan azt is a családjuktól tanulták el, hogyan vitassák el más főznitudását, a sajátjukat dicsőítve.

2012. nov. 15. 09:06
 4/11 anonim ***** válasza:

Persze!

De attól még nem kellene sem lepontozni, és főleg nem lehülyézni azt, aki nem úgy csinálja, ahogy ők.


Egyébként is sokan nem értik meg, hogy különösen ezen az oldalon semmi értelme a lepontozásnak, mivel a szokások, ízlések, családonként is változnak, ettől még ugyanolyan jó lehet az a másik is, mint az enyém.


De sokan ezt nem értik meg, és csak azért is megy a lepontozás és a hülyítés, mert vannak, akik ebben élik ki magukat.

2012. nov. 15. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:

Most éppen egy másik kérdésnél varrással kapcsolatosan ment végig valaki, és pontozta le a válaszokat, ill. azok egy részét.

Valaki azt írja, hogy azok a lepontozók, akik nem értenek a varráshoz, és irígységből pontoznak lefelé.


Jó lenne itt is azt hinni, hogy azok pontoznak lefelé, akik nem értenek, vagy nem sokat értenek a főzéshez!

2012. nov. 15. 09:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
5%

Nem tartjátok érdekesnek?

Hogy most, amikor úgy néz ki, hogy azok gyűltek össze, akik a főzés mellett voksolnak, csak mi vagyunk itt, és akik korábban, máshol, más esetben a fejemet vették ez miatt, most meg sem mernek szólalni?

Pedig tudom, hogy most is itt vannak, és minden más kérdéshez hozzászólnak, de ezt a kérdést nagy ívben elkerülik, pedig most elmondhatnák a véleményüket ők is.

De lapítanak, mint ....

Vajon miért van ez?

2012. nov. 15. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 bumbi02 ***** válasza:

Sajnos ilyen ez a gyakorikérdések (látnátok politika témakört...). Lepontozást feleslegesnek tartom, inkább csak elég lenne annyi hogy rábökhetek arra: hasznos volt a válasz. Amúgy rizsfőzésnek is van sok módja, én már láttam olyat, aki lobogó vízben főzte, de olyat is, aki ott állt a rizs mellett, és mint a rizottóhoz, öntögette hozzá a vizet, miközben kavarta. Mindenkinek meg van a saját szokása, a legegyszerűbb, és legidőtakarékosabb módszer, az elterjedt rizsfőzés szerintem (megpirítani kicsit olajban, aztán felönteni 1,8x-os forró vízzel, majd fedőt rá, míg szintjéig el nem forrja a levét alacsony lángon, utána pedig láng nélkül hagyni, és 20 perc múlva le venni fedőt).


Sajnos nem csak gyakorikérdéseken vannak ilyenek, szakács vizsgámon a vizsgáztató szakács egyenesen lehülyézett, hogy kitől vettem ezt a hülyeséget, hogy krumplipürébe tejfölt raknék, illetve hogy a töltött húst nem felszúrnám, hanem összehajtanám. Ő úgy tanulta, én meg teljesen más módszerrel (dédimtől, mamámtól,anyámtól.. mert a képzést szörnyű volt) .

2012. nov. 15. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Én még sosem néztem meg ki hogyan pontozott. Nálam ez nem téma.
2012. nov. 15. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 doboszoli ***** válasza:
63%

Vihar a biliben..))

Akik szokták olvasni a válaszaimat, tudják, hogy mindig(na jó, majdnem mindig) hozzáteszem a varázsszót: SZERINTEM.

2012. nov. 15. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Persz, én is odaírom, hogy szerintem.

Ez nem zavarja azt, aki szórakozásból, vagy éppen "lelki sötétségből" pontoz lefelé.

2012. nov. 15. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!