Miért van olyan sok vita és lepontozás a rizskészítéssel kapcsolatos kérdéseknél?
Jó kérdés! Megy érte a virtuális zöld-pacsi! :)))
Valamikor a rizst is csak úgy főztük, mint a száraztésztát, lobogó sós vízben, kavargattuk, hogy össze ne ragadjon majd leszűrtük és kevés zsíradékon átforgattuk, sóztuk, akkor lett kész.
Az újkori konyha-technika (a kevés idővel rendelkezőknek) kitalálta, hogy nem kell azzal bajlódni, elég ha felforrt, borítsd be, majd megdagad, nemcsak a rizs, hanem a száraztészta is!
Mivel ők ez utóbbit tanulták, és ezt tartják szentírásnak, mindenki mást szó szerint "lehülyéznek", aki még a régi idők tanítása szerint készíti.
Az nem baj, hogy másként csinálják, a baj ott van, hogy a lehülyézés elég durva hangnemben történik, és mivel kórusban, összefogva teszik ezt, szinte tényleg "lemossák" a színről azt, aki nem ért velük egyet.
Mindenki máskép csinálja. És sokan nem fogadják el ha valaki nem úgy készíti mint ő maga . Ezért pontoznak le sokan.
Ahány ház annyi szokás..
Kedves első!
Korrekt a válaszod. Nem tudom, hogy valójában az az idő spórolás számít-e igazán sokaknak. Volt már olyan kérdés itt, ahol konkrétan leírta a kérdező, hogy nem akar a rizs mellett állni, és kavargatni, mert lusta, hogyan oldhatná meg mégis, hogy jó legyen. Minden csak az akaráson múlik. És nem olyan időigényes megfőzni azt a rizst, akárhogy nézem. Okoskodni pedig nem kell, azt senki sem szereti, szóval nem értem miért háborog bárki is, hogy más biztos rosszul csinálja.
Kedves második! Igazad van. Ahány ház, annyi szokás. A háborgók biztosan azt is a családjuktól tanulták el, hogyan vitassák el más főznitudását, a sajátjukat dicsőítve.
Persze!
De attól még nem kellene sem lepontozni, és főleg nem lehülyézni azt, aki nem úgy csinálja, ahogy ők.
Egyébként is sokan nem értik meg, hogy különösen ezen az oldalon semmi értelme a lepontozásnak, mivel a szokások, ízlések, családonként is változnak, ettől még ugyanolyan jó lehet az a másik is, mint az enyém.
De sokan ezt nem értik meg, és csak azért is megy a lepontozás és a hülyítés, mert vannak, akik ebben élik ki magukat.
Most éppen egy másik kérdésnél varrással kapcsolatosan ment végig valaki, és pontozta le a válaszokat, ill. azok egy részét.
Valaki azt írja, hogy azok a lepontozók, akik nem értenek a varráshoz, és irígységből pontoznak lefelé.
Jó lenne itt is azt hinni, hogy azok pontoznak lefelé, akik nem értenek, vagy nem sokat értenek a főzéshez!
Nem tartjátok érdekesnek?
Hogy most, amikor úgy néz ki, hogy azok gyűltek össze, akik a főzés mellett voksolnak, csak mi vagyunk itt, és akik korábban, máshol, más esetben a fejemet vették ez miatt, most meg sem mernek szólalni?
Pedig tudom, hogy most is itt vannak, és minden más kérdéshez hozzászólnak, de ezt a kérdést nagy ívben elkerülik, pedig most elmondhatnák a véleményüket ők is.
De lapítanak, mint ....
Vajon miért van ez?
Sajnos ilyen ez a gyakorikérdések (látnátok politika témakört...). Lepontozást feleslegesnek tartom, inkább csak elég lenne annyi hogy rábökhetek arra: hasznos volt a válasz. Amúgy rizsfőzésnek is van sok módja, én már láttam olyat, aki lobogó vízben főzte, de olyat is, aki ott állt a rizs mellett, és mint a rizottóhoz, öntögette hozzá a vizet, miközben kavarta. Mindenkinek meg van a saját szokása, a legegyszerűbb, és legidőtakarékosabb módszer, az elterjedt rizsfőzés szerintem (megpirítani kicsit olajban, aztán felönteni 1,8x-os forró vízzel, majd fedőt rá, míg szintjéig el nem forrja a levét alacsony lángon, utána pedig láng nélkül hagyni, és 20 perc múlva le venni fedőt).
Sajnos nem csak gyakorikérdéseken vannak ilyenek, szakács vizsgámon a vizsgáztató szakács egyenesen lehülyézett, hogy kitől vettem ezt a hülyeséget, hogy krumplipürébe tejfölt raknék, illetve hogy a töltött húst nem felszúrnám, hanem összehajtanám. Ő úgy tanulta, én meg teljesen más módszerrel (dédimtől, mamámtól,anyámtól.. mert a képzést szörnyű volt) .
Vihar a biliben..))
Akik szokták olvasni a válaszaimat, tudják, hogy mindig(na jó, majdnem mindig) hozzáteszem a varázsszót: SZERINTEM.
Persz, én is odaírom, hogy szerintem.
Ez nem zavarja azt, aki szórakozásból, vagy éppen "lelki sötétségből" pontoz lefelé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!