Otthoni májas hurkát készitünk főtt bőrkéből, csülökből stb. Meg kell főzni a májat? Vita alakult ki, döntsd el!
Hetente (őstermelőként) gyártok hurkát, közmegelégedésre.
Javaslatom: a nyersen apróra darált májat, a megfőtt tűzforró rizshez(kásához) keverd hozzá. Tökéletesen megfől 10 perc alatt, addig a rizs úgyis "dagad". Csodásan kijön a májas íz, és valóban nem száraz. Aki viszolyog a nyers májtól, ami valóban nem egy szép látvány, a forró abalében 3-4 percig "mosdassa meg" a májat, akkor nem véres.
Bőrke helyett én fejet vennék, olcsó, husi is van rajta, a sok bőrtől a hurka ragacsos lesz, és szétpattog sütéskor.(és nem kell bele venni a drágább csülköt)
Még belevalók: szív, tüdő, kemény szalonna,fűszerek.
Tapasztalatom szerint akkor tuti a hurka, ha fele-fele a hús-rizs arány.Tehát egy kiló száraz rizsből lesz 2,8-3
kg főtt kása, ennyi vegyes húsnemű kell hozzá. Ha kevesebb száraz, ha több "kenőcsös" lesz a termék.
Szívesen írok a fűszerezésről is, ha kéred.
Nálam a fenti hús-rizs arányhoz, a következő fűszerek kerülnek:
Só: 6dkg/kg szárazrizs
bors: 2.5dkg/ "
majoránna:2.5dkg/ "
szegfűbors őrölt: 1 csg/30kg kész hurka
paprika: 10dkg/10kg készáru
csípőspaprika: opcionálisan
A vöröshagymát,(0.8kg/ 10kg készáru) ledarálva a rizzsel együtt főzzük, nyersen, nem pirítjuk.
Hát így szoktuk, szeretik.
Amúgy amit alkottál, nem lehet rossz, csak más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!