Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Túl sűrű a kenyér és a bagett,...

Túl sűrű a kenyér és a bagett, amit a kenyérsütővel készítünk. Hogyan lenne érdemes variálni a hozzávalókat?

Figyelt kérdés
2011. szept. 3. 02:06
 1/5 anonim ***** válasza:
Kevés benne a víz,vagy az élesztő és nem kel meg rendesen.
2011. szept. 3. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
valószínüleg nem kelt meg
2011. szept. 3. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
még egyszer dagaszd ill. kelesd meg
2011. szept. 3. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 potyike ***** válasza:
100%
én pont ezért nem használom a gépet.Hagyományosan- gépi dagasztást követőn,a gépből kiszedve-kelesztem és a gázsütőben sütöm.Minden alkalommal minden sütésem tökéletes és sokkal olcsóbb,mivel nálam gázátalány van,nincs gázóra.
2011. szept. 4. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Ahol a receptek élesztőt is adnak a tésztához, tegyünk bele úgynevezett öregtésztát!

Ezt Limara oldalán megtalálhatod ( [link] Ha beleteszel 25 dkg öregtésztát, a kenyér ´életre kel´, sokkal-sokkal szebb és finomabb lesz, de ilyenkor 1 dkg-val kevesebb élesztőt adj a kenyérhez, mint amit a recept előír.


2. A kenyeret az első kelesztés után meg kell formázni,

hogy ne legyen idomtalan és ne csússzon szét sütéskor. Természetesen ezt is megtalálhatod pompás fázisfotókkal illusztrálva Limaránál, akinél nagyon érdemes szétnézni, mert rengeteg, szebbnél-jobb sütnivalója van.

(A formázás csak akkor lehet tökéletes, ha nem lisztezzük be nagyon a tésztát.)


2. Ne süsd a kenyérsütő gépben! Én a gépet csak dagasztásra használom, és a gázsütőben sütöm, vízgőzben.


Megnézheted még ezt az oldalt is: www.kifozde.hu

2011. szept. 7. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!