Túl sűrű a kenyér és a bagett, amit a kenyérsütővel készítünk. Hogyan lenne érdemes variálni a hozzávalókat?
1. Ahol a receptek élesztőt is adnak a tésztához, tegyünk bele úgynevezett öregtésztát!
Ezt Limara oldalán megtalálhatod ( [link] Ha beleteszel 25 dkg öregtésztát, a kenyér ´életre kel´, sokkal-sokkal szebb és finomabb lesz, de ilyenkor 1 dkg-val kevesebb élesztőt adj a kenyérhez, mint amit a recept előír.
2. A kenyeret az első kelesztés után meg kell formázni,
hogy ne legyen idomtalan és ne csússzon szét sütéskor. Természetesen ezt is megtalálhatod pompás fázisfotókkal illusztrálva Limaránál, akinél nagyon érdemes szétnézni, mert rengeteg, szebbnél-jobb sütnivalója van.
(A formázás csak akkor lehet tökéletes, ha nem lisztezzük be nagyon a tésztát.)
2. Ne süsd a kenyérsütő gépben! Én a gépet csak dagasztásra használom, és a gázsütőben sütöm, vízgőzben.
Megnézheted még ezt az oldalt is: www.kifozde.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!