Hétvégére szeretnék valami fini kaját csinálni bőrös combból, vagy bőrös csülökből. Anyósomék jönnek hozzánk. Mindenképpen szeletelve gondoltam, de nem tudom hogyan süssem, mivel fűszerezzem. Tippek?
Szia! a múlt héten sütöttem bőrős combot. én pénteken megfőztem babérleveles, sok fokhagymás borsos vízben, puhára. reggelig hűlt, kiszedtem a csontját így két szép nagy darab volt. zsírozott tepsibe raktam, a bőrös fele fölfelé, azt is megkentem zsírral.köreberaktam nagyobb kockára vágott sózott krumplival, közé kevertem apró negyedelt hagymákat és forró sütőben pirosra sütöttem.
tálaláskor még kapott a husi frissen préselt fokhagymát.
isteni finom, omlós, ízletes. nálunk ez a Pékné módra
nevű finomság.
üdv.
szia! én csontos csülköt szoktam venni, de amit elsőnek írtam egy fiatal állat egész 2,5 kg-os combja volt.csontnélküliből is meglehet csinálni persze, de oda kell figyelni nehogy szétessen főzés közben. a nyers
a sütőben nagyon sokáig sülne és kiszáradna.
szóval inkább vegyél 2 db csontosat, főzd meg ahogy írtam
és másnap süsd meg.egy mozdulattal ki tudod venni a csontokat és visszaigazítod formásra őket.
amúgy én is régebben gazdagabban fűszereztem, bors,paprika, majoranna, de mióta van unoka, óvatosabb vagyok a fűszerekkel.a sok fokhagyma viszont elengedhetetlen.
tepsistől teheted az asztalra, mert nagyon guszta.
bízz magadban sikerülni fog.
szia! megint az első vagyok.ha egybe veszel egy nagyobb darab csontnélküli bőrös combot, azt ajánlom, hogy vastagabb cérnával, mint a kötözött sonkát kötözd át, és úgy főzd meg.a többi ugyanaz. sütés előtt szedd le cérnát.így formás marad az egybecomb.
na szia, sok sikert a konyhában.
Szia! az első és még kétszeri kommentelő voltam. nagyon örülök, hogy sikerült az alkotásod, gratulálok hozzá.
szerettel üdvözöllek és boldog NŐNAPOT!!
-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!