Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hétvégére szeretnék valami...

Hétvégére szeretnék valami fini kaját csinálni bőrös combból, vagy bőrös csülökből. Anyósomék jönnek hozzánk. Mindenképpen szeletelve gondoltam, de nem tudom hogyan süssem, mivel fűszerezzem. Tippek?

Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 08:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! a múlt héten sütöttem bőrős combot. én pénteken megfőztem babérleveles, sok fokhagymás borsos vízben, puhára. reggelig hűlt, kiszedtem a csontját így két szép nagy darab volt. zsírozott tepsibe raktam, a bőrös fele fölfelé, azt is megkentem zsírral.köreberaktam nagyobb kockára vágott sózott krumplival, közé kevertem apró negyedelt hagymákat és forró sütőben pirosra sütöttem.

tálaláskor még kapott a husi frissen préselt fokhagymát.

isteni finom, omlós, ízletes. nálunk ez a Pékné módra

nevű finomság.

üdv.

2010. febr. 26. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
Az előbbi, + sütés közben kenegetheted sörbe mártogatott szalonnával.
2010. febr. 26. 09:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Jó ötlet, de még jobban befűszerezhetnéd! Én készítenék borsból, őrölt köményből, majorannából, és ételízesítőből egy fűszerkeveréket, és sütés előtt jól bedörzsölném vele! Utána jöhet a sörlocsolgatás!
2010. febr. 26. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Az nem gond, ha csont nélküli a comb? Mert olyat gondoltam venni. Ugyanúgy megfőzhetem? Így főzve finomabb, mintha csak sütőbe megsütném, ugye?
2010. febr. 26. 11:29
 5/11 anonim ***** válasza:

szia! én csontos csülköt szoktam venni, de amit elsőnek írtam egy fiatal állat egész 2,5 kg-os combja volt.csontnélküliből is meglehet csinálni persze, de oda kell figyelni nehogy szétessen főzés közben. a nyers

a sütőben nagyon sokáig sülne és kiszáradna.

szóval inkább vegyél 2 db csontosat, főzd meg ahogy írtam

és másnap süsd meg.egy mozdulattal ki tudod venni a csontokat és visszaigazítod formásra őket.

amúgy én is régebben gazdagabban fűszereztem, bors,paprika, majoranna, de mióta van unoka, óvatosabb vagyok a fűszerekkel.a sok fokhagyma viszont elengedhetetlen.

tepsistől teheted az asztalra, mert nagyon guszta.

bízz magadban sikerülni fog.

2010. febr. 26. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

szia! megint az első vagyok.ha egybe veszel egy nagyobb darab csontnélküli bőrös combot, azt ajánlom, hogy vastagabb cérnával, mint a kötözött sonkát kötözd át, és úgy főzd meg.a többi ugyanaz. sütés előtt szedd le cérnát.így formás marad az egybecomb.

na szia, sok sikert a konyhában.

2010. febr. 26. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek!
2010. febr. 26. 14:56
 8/11 A kérdező kommentje:
Baj van. A férjem nem kapott combot. Viszont van bőrös karaj. Abból is meg lehet ugyanígy csinálni? Vagy valahonan szerezzek combot?
2010. febr. 26. 15:18
 9/11 A kérdező kommentje:
Ha olvassák azok akik segítettek, meg szeretném nekik köszönni, mert nagyon finom lett a comb (sikerült szerezni). Még biztos, hogy fogok csinálni.
2010. márc. 3. 15:33
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia! az első és még kétszeri kommentelő voltam. nagyon örülök, hogy sikerült az alkotásod, gratulálok hozzá.

szerettel üdvözöllek és boldog NŐNAPOT!!

-eri-

2010. márc. 8. 07:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!