Hétvégére szeretnék valami fini kaját csinálni bőrös combból, vagy bőrös csülökből. Anyósomék jönnek hozzánk. Mindenképpen szeletelve gondoltam, de nem tudom hogyan süssem, mivel fűszerezzem. Tippek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia! a múlt héten sütöttem bőrős combot. én pénteken megfőztem babérleveles, sok fokhagymás borsos vízben, puhára. reggelig hűlt, kiszedtem a csontját így két szép nagy darab volt. zsírozott tepsibe raktam, a bőrös fele fölfelé, azt is megkentem zsírral.köreberaktam nagyobb kockára vágott sózott krumplival, közé kevertem apró negyedelt hagymákat és forró sütőben pirosra sütöttem.
tálaláskor még kapott a husi frissen préselt fokhagymát.
isteni finom, omlós, ízletes. nálunk ez a Pékné módra
nevű finomság.
üdv.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
szia! én csontos csülköt szoktam venni, de amit elsőnek írtam egy fiatal állat egész 2,5 kg-os combja volt.csontnélküliből is meglehet csinálni persze, de oda kell figyelni nehogy szétessen főzés közben. a nyers
a sütőben nagyon sokáig sülne és kiszáradna.
szóval inkább vegyél 2 db csontosat, főzd meg ahogy írtam
és másnap süsd meg.egy mozdulattal ki tudod venni a csontokat és visszaigazítod formásra őket.
amúgy én is régebben gazdagabban fűszereztem, bors,paprika, majoranna, de mióta van unoka, óvatosabb vagyok a fűszerekkel.a sok fokhagyma viszont elengedhetetlen.
tepsistől teheted az asztalra, mert nagyon guszta.
bízz magadban sikerülni fog.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
szia! megint az első vagyok.ha egybe veszel egy nagyobb darab csontnélküli bőrös combot, azt ajánlom, hogy vastagabb cérnával, mint a kötözött sonkát kötözd át, és úgy főzd meg.a többi ugyanaz. sütés előtt szedd le cérnát.így formás marad az egybecomb.
na szia, sok sikert a konyhában.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szia! az első és még kétszeri kommentelő voltam. nagyon örülök, hogy sikerült az alkotásod, gratulálok hozzá.
szerettel üdvözöllek és boldog NŐNAPOT!!
-eri-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!