Zöldségpárolóval kapcsolatos véleményekre lennék kíváncsi. Kinek milyen van és elégedett-e vele?
Nekem egy olyan tűzhelyre tehető edény van, amiben alul forr a víz, és rá van téve egy alul lyukacsos tál, amiben a zöldség (vagy esetleg hús) van, és az egészen a fedő. Ezt így készen lehet kapni, és szerintem ez az ideális megoldás.
Lehet kapni az Ikeában meg a Vasedényben külön kis pároló betéteket is, de azoknak az a hátránya, hogy elég kicsik, legfeljebb 1-2 személyre elegendő zöldség fér bele, és nem minden edénybe jók. Viszont ez a legolcsóbb, 1000 ft körül.
És aztán van a külön elektromos párolóedény, nekem olyan nem volt, de szerintem felesleges is, mert a tűzhelyre tehető pároló edény tökéletes.
Egyébként nagyon érdemes így párolni, így roncsolódik legkevésbé a zöldség, és még a színét és az ízét is jobban megőrzi.
Valahol van vagy volt nekem is ilyen edényem (de az is lehet, hogy anyumnak adtam), megjegyzem sosem használtam, de nem is igazán pároltam semmit. Viszont most, hogy tervezem a reformkonyha bevezetését igencsak hasznát venném. Meg kell nézzem a konyhaszekrényben hátul, hátha ott fekszik. Akkor ezek szerint ugyanazt tudja ez is mint az elektromos?
Az elektromos nekem kényelmesebbnek tűnik (lehet, hogy nem így van), de rákattantam teljesen. :)
Nem tudom, hogy az edény anyaga mennyire fontos. Létezik, hogy üvegedénybe is ugyanúgy tudnám párolni?
Kedves vagy, hogy segítesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!