Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldségpárolóval kapcsolatos...

Zöldségpárolóval kapcsolatos véleményekre lennék kíváncsi. Kinek milyen van és elégedett-e vele?

Figyelt kérdés
Nem tudom milyen fajtát vegyek, sosem volt még. Jól hasznosítható? Válaszokat előre is köszönöm!
2013. jan. 12. 13:42
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem egy olyan tűzhelyre tehető edény van, amiben alul forr a víz, és rá van téve egy alul lyukacsos tál, amiben a zöldség (vagy esetleg hús) van, és az egészen a fedő. Ezt így készen lehet kapni, és szerintem ez az ideális megoldás.


Lehet kapni az Ikeában meg a Vasedényben külön kis pároló betéteket is, de azoknak az a hátránya, hogy elég kicsik, legfeljebb 1-2 személyre elegendő zöldség fér bele, és nem minden edénybe jók. Viszont ez a legolcsóbb, 1000 ft körül.


És aztán van a külön elektromos párolóedény, nekem olyan nem volt, de szerintem felesleges is, mert a tűzhelyre tehető pároló edény tökéletes.


Egyébként nagyon érdemes így párolni, így roncsolódik legkevésbé a zöldség, és még a színét és az ízét is jobban megőrzi.

2013. jan. 12. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Valahol van vagy volt nekem is ilyen edényem (de az is lehet, hogy anyumnak adtam), megjegyzem sosem használtam, de nem is igazán pároltam semmit. Viszont most, hogy tervezem a reformkonyha bevezetését igencsak hasznát venném. Meg kell nézzem a konyhaszekrényben hátul, hátha ott fekszik. Akkor ezek szerint ugyanazt tudja ez is mint az elektromos?

Az elektromos nekem kényelmesebbnek tűnik (lehet, hogy nem így van), de rákattantam teljesen. :)

2013. jan. 12. 14:43
 3/7 anonim ***** válasza:
Semmivel se kényelmesebb az elektromos. Beállítod alatta a gázt, úgy hogy folyamatosan forrjon a víz, ezen kívül nem kell vele semmit csinálni. És a forrástól számított 10-15 perc múlva kész.
2013. jan. 12. 14:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Aha, köszi! Az enyém nem ilyen, most néztem de csak egy jénaihoz hasonló üvegtálam van tetővel, a tál alja lyukacsos. Az lenne? És akkor egy lábasba tennék vizet rá ezt lyukacsos üvegtálat és így párolódik?
2013. jan. 12. 14:55
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy az edény anyaga mennyire fontos. Létezik, hogy üvegedénybe is ugyanúgy tudnám párolni?

Kedves vagy, hogy segítesz! :)

2013. jan. 12. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, így a hogy leírtad. Szerintem az üveg (jénai) még sokkal jobb is, mert a fém nem tesz jót a zöldségféléknek.
2013. jan. 12. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát akkor köszönöm szépen neked, hogy segítettél. Megspóroltam 10.000 Ft.-ot, mert akkor most nem veszek. :)
2013. jan. 12. 16:36

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!