Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért nem válaszol senki a...

Miért nem válaszol senki a kenyérsütéssel kapcsolatos kérdéseimre?

Figyelt kérdés
Már többet is tettem fel, és semmi :-(
2013. ápr. 13. 09:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mer nem tudjak a választ? Keress ra a Googleon, vagy nézd meg ezt a blogot. [link]
2013. ápr. 13. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá itt a GYK-n a "kenyérsütés" tárgyszóra! Rengeteg találatot fogsz kapni megválaszolva. Valamelyik a Te kérdésedre hasonlít, vagy vele megegyezik.
2013. ápr. 13. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem értek hozzá...
2013. ápr. 13. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Bl55ös liszt

Jól eltalált élesztő adag

Víz

És az egész lelke só és cukor. A cukor tartja szép lazán ,hogy ne legyen bodag..


Nekünk mindig az volt a baj, hogy tömör ,de egy pék srác javasolta ,hogy tegyünk több cukrot és segített.

Nem tudom neked mi a baja a te kenyerednek, de ennyit tudok segíteni.

2013. ápr. 13. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:

Ha tönkölylisztből csinálom, mi legyen az arány a bl55-össel, hogy jó állagú tésztát kapjak?

Milyen hőmérsékletű legyen a víz?

A cukor kristálycukor?

Sikér miért kell bele? És Aszkorbinsav?

Friss vagy porélesztővel a jobb?


Akinek Moulinex kenyérsütője van milyen recept és program vált be, ha nem csak sima fehér lisztet használt?

2013. ápr. 13. 16:51
 6/9 anonim ***** válasza:
Na ezért nem válaszol senki. Mert egy egész kisregényt vársz. Kísérletezz, majd rájössz, hogy mi válik be. Az én szüleim se tettek fel egy kérdést se a kenyérsütésről, mégis tökéletes kenyeret sütnek minden féle lisztből minden féle programon az első alkalomtól kezdve. És én ebből mindig csak annyit látok, hogy beleborogatják a tálba az összetevőket, lecsukják a tetejét, megnyomnak egy gombot, 3 óra múlva pedig szeletelik a kenyeret. Nem lehet nagy művelet...
2013. ápr. 14. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Én nem teszek bele cukrot. 1kg kenyérhez: 20dkg búza finomliszt, 40dkg rozsliszt, 10dkg tönkölyliszt, negyed élesztő, 1 ek. só, - olaj, 1/2L víz. Meggyúrom, 1 óra kelesztés, 1 óra sütés, kis hőfokon a sütőben.


Ha nagyobb térfogatú kenyeret szeretnél, tegyél bele sikért is. Én a sűrűt szeretem!

2014. ápr. 16. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

Ügy látom egyszerűbb fellőnöd a kérdéseidet, mint utána kutatni. :)

Azt a lisztarányt nem tudom, én olyat nem használtam még. Az én bevált receptembe 60 dkg liszt van, na, most variáltam vele, hogy 40 dkg liszt, és 20dkg rozsliszt. Eddig jó.

Kristálycukrot teszek bele.

A sikértől jobban megkel a tészta, nekünk bevált. Aszkorbinsav hasonló okok miatt, azt még nem használtam.

Víz: langyos, vagy meleget teszek bele, ami éppen a csapból jön, hőfokot nem mérek.

Én friss élesztőt használok mindig.

2014. ápr. 21. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Speciális kérdésemre kutatgatva sem találtam a válszokat, nyilván ezért tettem fel anno a kérdést.

Az első sorodat leszámítva köszi a hozzászólást!

2014. ápr. 25. 19:15

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!