Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 15 éves lány vagyok, nincs...

15 éves lány vagyok, nincs itthon senki. Délután érnek haza anyuék, és megakarom őket lepni valami finomsággal. Sütikre gondoltam, amiket én is el tudok készíteni. Valami könnyebb receptek?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm!:)
2011. júl. 21. 09:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én ma palacsintát eszem :) (ebben a hűvösben direkt jól esik sütni is).

De javaslom még a túrófánkot is (csak összekevered az alapanyagokat - 5 perc!, olajban megsütöd, valami isteni).

Vagy egy jó túrógombóc...

Itt pontos mennyiségeket is találsz egy kalkulátorral, attól függően, hogy mennyit szeretnél csinálni:

[link]

2011. júl. 21. 10:00
 2/14 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2011. júl. 21. 10:01
 3/14 anonim válasza:
100%

Erre van egy jó kis gyors és olcsó receptötletem:)

Tészta: 2bögre liszt, 1bögre cukor, 1 sütőpor(ezeket szárazon összekevered:))...hozzáadsz 1 bögre tejet 1 tojást és egy evőkanál olajat, ezt is elkevered, sütőbe be...20 perc és kész. Erre aztán mehet lekvár, puding, vagy máz( 3dl üdítővel főzöd meg a vaníliás pudingport tej helyett...isteni:).

Ami még egyszerűbb: [link]

2011. júl. 21. 10:03
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs kedved sütögetni, akkor tudok ajánlani egy finom sütés nélküli édességet.

1 l tej

3 cs. vaníliás puding

2 evőkanál zselatin

15 evőkanál cukor

2 cs. vaníliás cukor

4 tojás sárgája

25 dkg margarin

háztartási keksz

1 dl étolaj

20 dkg tortabevonó

A pudingokat megfőzzük az 1 liter tejben a cukorral, a vaníliás cukorral, és belekeverjük a zselatint. A tűzről levéve belekeverjük a tojások sárgáját. Lehűtjük. Belekeverjük a habosra kevert margarint. A tepsi alját kirakjuk a keksszel, ráöntjük a masszát, majd a tetejét is kirakjuk a keksszel. Rákenjük a tortabevonót, amit az olajjal összeolvasztottunk. Alufóliával lefedve pihentetjük.

Olyan 4-5 óra alatt megpuhul a keksz. Nagyon finom.

2011. júl. 21. 10:10
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Ezek könnyebbek:

[link]

[link]

2011. júl. 21. 10:25
 6/14 anonim ***** válasza:
2011. júl. 21. 10:29
 7/14 anonim ***** válasza:
2011. júl. 21. 10:40
 8/14 anonim ***** válasza:
89%

Sütés nélkül isteni:

babapiskótát és cukorral kikevert tejfölt rétegezel egy mélyebb tálba, és gyümölcsöket raksz a rétegek közé.

Meggybefőtt, és bármilyen lédús, apróbb gyümölcs jó bele: eper, málna, erdei gyümölcsök, őszibarack.

Természetesen nem alkalmas: alma, dinnye, körte stb. Tehát a túl lédús és túl kemény gyümölcsök nem.

2011. júl. 21. 10:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ja és pár órát hagyd állni a hűtőben!
2011. júl. 21. 10:45
 10/14 anonim válasza:
100%
Kókuszgolyó! Isteni, és könnyűmelkészíteni is :D
2011. júl. 21. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!