Olyan feketeeerdő torta receptet szeretnék, ami finom és könnyű elkészítenem? 18 éves lány vagyok, aki még sosem sütött tortát.
Hát a feketeerdő torta nem könnyű. És ehhez a tortához kelleni fog habzsák és tortakarika is. A torta 3 krémből épül fel egy csokis egy vaníliás és egy "meggypudingból". Ezeket a krémeket kell váltakozva körökben felrakni a tortára, a meggy sosem kerülhet a szélére.Receptet én nem tudok mondani, mert nem szoktam sosem kimérni. De amiket leírtam arra figyelj.
Sok sikert..
cukrász
Legkönnyebb a világon!!! Én folyton ezt sütök, legalább két hétben egyszer a nagymamámnak mert imádja!!! :) Már profi vagyok benne!!
A recept: - 8 tojás(persze külön kell választani a fehérjét a sárgájától)
- 6 kis marék cukor
- 1 sütőpor
- 6 kis marék liszt
ezeket a tojássárgájával összekevered jó habosra (ha van kézi géped akkor azzal)
- 2 kanál kakaópor
meg egy kis vizet is szoktam beletenni, mert így nagyon sűrű lesz!
Ezután felvered a tojásfehérjét és összekevered az egészet, de óvatosan nehogy összeessen a hab!
Majd tortaformában (alján sütőpapírral) megsütöd! A tortaforma oldalát vajazd ki!
Általában fél óra alatt sül meg, attól függ milyen a sütőd.
Míg sül, addig 2,5dl meggylét összefőzöl egy vaníliapudinggal. Jó sűrű lesz, de nagyon finom savanykás íze van!! Ezt hagyod kihűlni!
Mikor a torta megsült, akkor hagyod kihűlni, félbe vágod és rákened ezt a sűrű krémet.
Ezután kb. 500ml tejszínhabot kell fölverni (én a "hulala" nevű habot szoktam venni, az a legjobb) CBA-ba is lehet kapni. Majd 1 habfixálót szórsz bele. (pennybe is lehet kapni)
Miután jól felverted a habot, rákened a tortára és meggyet teszel bele, vagy amit szeretnél! A közepére is és a tetejére is. Majd reszelsz rá csokit!!!
Nagyon guszta!!
Jó étvágyat!! :)
Nem vágtad, nem kell megijedni a kihivásoktól, és elsőre mindig sikerül a sütemény, nem tudtad?!
Tehát a Schwarzwald tortád akkor lesz szép, ha kerek lesz. Ehhez kell neked egy kapcsos tortaforma, ha középnagyságú (21cm átmérőjű)akkor lesz 18 szeleted.
Sütsz 6 tojásból piskótát, kakaósat, azt szépen kihűtöd és felvágod 3egyenlő részre. Lecsöpögtetsz magozott meggykompótot egy jó nagy marékkal, és kikeversz egy liter tejszint egészen keményre. Remélem gyerekek nem fognak enni a tortából, mert akkor a cseresznye pálinka helyett aromát kell használnod. Leteszed a torta alsó lapját a tálcára, amire előzőleg tortacsipkét tettél, a piskóta szélei alá viszont papir csikokat kell vágni, amit majd könnyen kihúzol a kész torta alól, mivel áthelyezni már nem lehet. Tehát az első piskóta lapra kensz egészen vékony rétegben tejszint, arra habzsák, és nagy tortaspricc segitségével húzol három kört, úgy, hogy az első közvetlenül a torta szélén legyen a következő középen, a harmadik meg a torta közepén. A csikok közötti helyet berakod a lecsöpögtetett meggyel, úgy hogy szintén 3 köröd lesz a meggyből is, a közvetlen közepébe ne rakj meggyet. Ezt egy kicsit becsapkodod a pálinkával, vagy aromával. A második piskótalapot is megkened kevés tejszinnel, és az elsőre boritod. Ugyanigy a második réteget is betöltöd, a harmadikkal beboritod, bevonod a torta oldalát és tetejét, nagy habrózsákat nyomsz rá a zsákból (18-at)azokat egy-egy meggyszemmel diszited, a közepét pedig megszórod reszelt csokival.
Hidd el, hogy meg fogod tudni csinálni! Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!