15 éves lány vagyok, nincs itthon senki. Délután érnek haza anyuék, és megakarom őket lepni valami finomsággal. Sütikre gondoltam, amiket én is el tudok készíteni. Valami könnyebb receptek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Ez nagyon finom, és nagyon egyszerűen elkészíthető.
Mézes zabpehely tallér
Hozzávalók
* 15 dkg zabpehely
* 10 dkg liszt
* 1 tk sütőpor
* 12.5 dkg hideg vaj
* 12.5 dkg méz
* fél citrom reszelt héja
* 5 dkg darált mandula (vagy dió)
Elkészítés
1.
Keverjük el a lisztet, zabpelyhet és sütőport.
2.
Reszeljük a vajat a lisztbe , majd adjuk hozzá a citrom héjat, mézet, mandulát és szezám magot. Gyúrjuk össze alaposan, és amikor egy sima tésztát kapunk, formáljunk egy kb 4cm-es átmérőjű hengert.
3.
Hagyjuk pihenni, amíg a sütő felmelegszik 170 fokra, majd vágjuk fel a hengert 1/2cm-es tallérokra.
4.
Helyezzük őket egy vajazott sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe, és 10 percre tegyük be a forró sütőbe.
5.
Hagyjuk kihűlni a kekszeket egy fém rácson!
6.
Tároljuk hűvös, száraz helyen – ha egyáltalán marad tárolnivaló!!!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Olasz vagy dobálós rétes?
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Ezt összekeverni. Tepsit jól kikenni kb 5 dkg margarinnal, és a szárazalkotók felét beletenni, majd erre önteni egy kicsi tojásos tejet, kb 2 dl-t (lent a hozzávalói).
Aztán jöhet a töltelék: pl reszelt alma, tökös mák, meggy, barack, túró stb.... majd a szárazalkotók másik fele erre rá. (A töltelékre szoktam van.cukrot és/vagy fahéjat, citromhéjat, gyömbért is szórni.)
2 egész tojás
1/2 liter tej
Jól kikeverni, és a"tészta" tetejére önteni (ill egy kicsit a tészta felére). Villával megszurkálni,hogy le tudjon folyni,majd 5 dkg vajat az egész tetejére szelni.
Be a sütőbe és megsütni. Mi tökös-mákkal szeretjük a legjobban.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!