15 éves lány vagyok, nincs itthon senki. Délután érnek haza anyuék, és megakarom őket lepni valami finomsággal. Sütikre gondoltam, amiket én is el tudok készíteni. Valami könnyebb receptek?
Ez nagyon finom, és nagyon egyszerűen elkészíthető.
Mézes zabpehely tallér
Hozzávalók
* 15 dkg zabpehely
* 10 dkg liszt
* 1 tk sütőpor
* 12.5 dkg hideg vaj
* 12.5 dkg méz
* fél citrom reszelt héja
* 5 dkg darált mandula (vagy dió)
Elkészítés
1.
Keverjük el a lisztet, zabpelyhet és sütőport.
2.
Reszeljük a vajat a lisztbe , majd adjuk hozzá a citrom héjat, mézet, mandulát és szezám magot. Gyúrjuk össze alaposan, és amikor egy sima tésztát kapunk, formáljunk egy kb 4cm-es átmérőjű hengert.
3.
Hagyjuk pihenni, amíg a sütő felmelegszik 170 fokra, majd vágjuk fel a hengert 1/2cm-es tallérokra.
4.
Helyezzük őket egy vajazott sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt lapos tepsibe, és 10 percre tegyük be a forró sütőbe.
5.
Hagyjuk kihűlni a kekszeket egy fém rácson!
6.
Tároljuk hűvös, száraz helyen – ha egyáltalán marad tárolnivaló!!!
Olasz vagy dobálós rétes?
20 dkg cukor
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Ezt összekeverni. Tepsit jól kikenni kb 5 dkg margarinnal, és a szárazalkotók felét beletenni, majd erre önteni egy kicsi tojásos tejet, kb 2 dl-t (lent a hozzávalói).
Aztán jöhet a töltelék: pl reszelt alma, tökös mák, meggy, barack, túró stb.... majd a szárazalkotók másik fele erre rá. (A töltelékre szoktam van.cukrot és/vagy fahéjat, citromhéjat, gyömbért is szórni.)
2 egész tojás
1/2 liter tej
Jól kikeverni, és a"tészta" tetejére önteni (ill egy kicsit a tészta felére). Villával megszurkálni,hogy le tudjon folyni,majd 5 dkg vajat az egész tetejére szelni.
Be a sütőbe és megsütni. Mi tökös-mákkal szeretjük a legjobban.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!