Rizst hogyan kell jól megfőzni?
Figyelt kérdés
Lépésről lépésre mi a jó recept erre?2021. jan. 20. 16:02
11/11 anonim válasza:
Előmelegítem a sütőt, kb.180 fokra. Amíg bemelegszik, kevés olajon megpirítom az 1 bögre rizst (fehéredésig, de ha 1-2 szem már megbarnul, még az sem baj). Elzárom alatta a gázrózsát (amin a lábos volt). Kétszeres (meleg) víz mennyiséggel felöntöm, vegetával ízesítem. Fedőt teszek rá, és beteszem a sütőbe. Kb.20-25 perc után kiveszem, megnézem. Ha még nem érte el a megfelelő puhaságot, akkor visszateszem pár percre. (Ilyenkor én át is szoktam keverni, mert én teszek bele zöldségkeveréket is, amikor beízesítem.) De az elkészítési ideje a rizs mennyiségétől is függ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!