Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy (a tökömbe) kell jól...

Hogy (a tökömbe) kell jól megfőzni a rizst? :D

Figyelt kérdés

Nos az lenne a problémám, hogy a rizs amit csinálok finom, meg minden, de nem látom olyan fehérnek, mint amilyennek szerintem kéne (meg néha ragad, de az azért van, mert béna vagyok szerintem túl sok vizet teszek bele, okát később :D). Tehát nem olyan fehér, mint pl a kínai éttermekben a rizs vagy az előkészített rizs. Attól lehet, hogy B minőségű? Egyébként mivel nem rossz az íze, nekem megfelel, de ha már másnak csinálnék kaját, akkor már nem csak ez lenne szempont nálam ( csajnál beégni nem kéne :) ). Esetleg aki tud jó fűszerezést megosztaná velem?

Köszönöm



2015. jan. 23. 23:13
 1/9 A kérdező kommentje:

az eljárás ahogy csinálom:

-1 bögre rizst megmosok elég alaposan (sztem :) )

-aztán kis olajban 10 percig pirítgatom, de nem hagyom, h piros legyen inkább a fehérítés és a ragadásmentesség miatt csinálom, lehet itt lesz a probléma

-aztán mivel nekem olyan a fazekam, hogy a teteje lyukacsos 2 helyett 2.5 csésze vizet öntök néha, ezt még próbálgatom..

-fűszerezem

-mikor lefőtt a víz, kevergetem, h száraz legyen

-kész

2015. jan. 23. 23:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a pirítás miatt lehet. Ha neked így megfelel, csináld továbbra is így, max , ha vendég jön, vegyél zacskós rizst és a probléma megoldva
2015. jan. 23. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
97%
Három okot sejtek. Először is: mosás után itasd le róla a vizet, amennyire csak tudod! Másodszor: elég forró a zsír (olaj)? Harmadszor: ha már felforrt a víz, kavargatni tilos! Villával forgasd!
2015. jan. 23. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokat segít, ha olyan fazekad van, aminek vastag az alja, és jól zár a feddele, mert csak fel kell forralni vizet a pirított rízs felett, aztán lefedni, elzárni, mire a többi kaja elkészül, a rizs is jó. Én íg csinálom, B rizsből, és szép fehér szoott lenni, kivéve, ha rkok bele egy késhegni kurkumát, attól sárgá lesz, vizsont nagon finom. De szoktam még kaporral, petrezselyemmel is ízesíteni, őt, olyan is van, hogy adok hozzá egy leveskockát. Ilyenkor van mire fogni, hogy mitől nem fehér :)
2015. jan. 23. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
22%
Egy rész rizs, két rész víz, annyi ideig, amennyi a csomagoláson szerepel. A sima Uncle Bens pergős tíz perc pl. ;-)
2015. jan. 23. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig jázminrizst használok, ha köretről van szó, mondjuk töltött paprikába teszek ilyen B-s rizst.

Nyugodtan mehet a köpködés, de én nem mosom meg a rizst, hanem kevés olajon átforgatom amíg jól átforrósodik, ez a rizs nem lesz látványosan fehérebb.

Ekkor másfélszeres mennyiségű forró vízzel nyakon öntöm, jól átkeverem gyorsan, rá a fedő, lejjebb veszem a hőfokot, és azt innentől kezdve nem szabad emelgetni 15 percig. Negyed óra után gáz/villany kikapcs, de a fedő még marad, pihen egy darabig. Az eredmény mindig vakítóan hófehér, pergős és finom rizs.

2015. jan. 24. 00:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt kifelejtettem, hogy mehet bele apróra vágott petrezselyemzöld, vagy húsleveskocka, vagy mindkettő. És egy kávéskanálnyi só, de ez függ a rizs mennyiségétől.

Ha úgy akarod tehetsz bele darabolt gombát, vagy morzsolt csemege kukoricát, vagy zöldborsót(rizi-bizi).

2015. jan. 24. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
48%
Ja, bocs - tökömbe még nem főztem! Lehet, hogy rossz tanácsot adtam... :-P
2015. jan. 24. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát köszönöm a hasznos kommenteket, megfogadom a tanácsokat, ha még mindig rossz, majd jelentkezem :D


( a tökömbe részt azért írtam oda, hogy szemet szúrjon a szemnek a kérdés ;) )

2015. jan. 25. 00:37

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!