Hogy kell megfőzni a tyúkhúslevest és mennyi ideig kell főnie?
Ha egy koros tyúkról van szó ( már esetleg 2-3 évet is tojogatott a gazdinak )akkor 2-3 óra is kell, hogy megfőjön. 1 óra alatt semmiképpen nem fő meg.
Érdemesebb feldarabolva nekiállni,(mármint a jószág legyen feldarabolva ):)Én is leszedem róla a habot,- bár mások már megfeddtek érte -,de én már csak ilyen maradok.
Amikor kb már 1 órányit főtt,(de csak a vén tyúk ) akkor teszem bele a sok-sok zöldséget, 1 fej hagymát jól megmosva héjastól, pár szem köményt, borsot, 1-1 szem paradicsomot-paprikát,és nagyon csendesen hagyom gyöngyözve forrdogállni.természetesen sózom,mennyiségtől függően 1-2 mokkacukrot is teszek bele,ami nagyon előnyösen lágyítja az ízeket.
Ha már aranysárga, és a húsok puhák, akkor levesszűrőn leszűröm. a hús , zöldség külön kerül mellé, és a külön kifőzött levestészta is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!