Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell félig megfőzni a...

Miért kell félig megfőzni a rizst a töltött káposztában?

Figyelt kérdés
Szerintem ameddig fő a töltött káposzta addig teljesen megpuhul a rizs is vagy milyen funkciója van annak hogy félig Meg kell főzni a rizst?
2017. dec. 25. 23:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Nem kell megfőzni. Mi a húsba belekeverjük és úgy megy a káposztába. Megfől az azidő alatt.
2017. dec. 25. 23:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
60%
Nem kell, mi se főzzük elő
2017. dec. 25. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
29%
Mi sem főzzük elő, 4 óra alatt a rizs is megfő, mint ahogy a hús, és káposzta is.
2017. dec. 25. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Azért, mert jelentősen megduzzad a rizs főzés közben. Az előfőzött rizs is még növekszik a töltelékben, de kevésbé. Szétnyomná a levélburkot.
2017. dec. 26. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
79%
Mi verseivel csináljuk, de nem is ez volt a kérdés.
2017. dec. 26. 07:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Nem kell előre főzni.
2017. dec. 26. 08:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Lepontozták a 4-est, pedig igaza van. Más a térfogata a nyers és az előfőzött rizsnek, egyrészt a levélburok a problémás, másrészt az, hogy a nyers rizzsel kevert húsgombóc főzés után sokkal nagyobb arányban tartalmaz rizst, mint húst az előfőzött rizseshez képest. Lehet előfőzés nélkül csinálni, csak akkor nem árt ezt figyelembe venni.
2017. dec. 26. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
39%
Soha nem főzöm elő. Nem feszíti szét a burkot, és nincs benne több rozs, mintha előfőzném. Sőt, még jobb ízű is, mert együtt fő a hússal-káposztával és nem vízízű.
2017. dec. 26. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
56%
Nekünk se nyomja szét a leveleket, pedig szorosra tekerjük...bár ehhez nyilván kell tudni főzni, mivel a rizs tényleg megdagad, de a hús meg vizet veszít ;)
2017. dec. 26. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
74%

Mindenki le lett pontozva szóval nem tudom mi nem tetszett valakinek egyik válaszon sem.

Mi sem főzzük elő, és képeljétek, max két óra alatt a nagy fejek is átfőnek és nem bújik ki a levélből.

Általában amúgy már 1,5 óra után levesszük, vagy szétfő.

Szóval így is hamar kérsz van.

Ehhez persze kell gyakorlat is meg egy kis konyhatudás.

De gondolom ezt azok mondják amit te állítasz akik nem találják el az arányt és a rizsdagadás miatt szét nyílik a káposzta levél.

2017. dec. 26. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!