Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki töltött már eclair...

Valaki töltött már eclair fánkot alulról?

Figyelt kérdés
Azt mondja a recept, hogy fúrjak lyukat az aljába a habcső végével, majd töltsem bele a krémet. Tényleg jobban nézne ki, mint amikor el van vágva, de csak arra tudok gondolni, hogy beleharapok és alul kifolyik. Van valakinek tapasztalata?

2020. dec. 5. 00:39
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
20%
Persze hogy kifolyik. Na és akkor mi van?
2020. dec. 5. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
57%
Az eckler fánk hosszúkás alakú égetett tésztából keszült.Ketté vágva alúlra sárgakrém a tetejére karamellás tejszínhab kerül.Nem is értem hogy lehet alúlról tölteni.
2020. dec. 5. 08:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 anonim ***** válasza:
37%

@szicsabi:

"Nem is értem hogy lehet alúlról tölteni."

Olvasd már el akkor a kérdést!


Egyébként nem feltétlen folyik ki sok, mert a krém nem igazán folyékony.

A fánkokból sem jön ki a lekvár, pedig azt is egy lyukon keresztül töltik meg.

2020. dec. 5. 08:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/23 anonim ***** válasza:
34%
Profiterolt töltik így, az Ekler-fánk két rétegű és hosszú, nem megoldható alulról a töltése.
2020. dec. 5. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 anonim ***** válasza:
85%

Nem sütök házilag Ekler fánkot - de ismerem - így a válaszom csak elméleti.

Ha már nem a hagyományos változatot, a derékban vágottat akarod, hanem inkább tölteni, akkor miért kell/ene alulról megtölteni, miért nem lehet felülről? És hogy ne folyjon ki, a tetejét csokiba mártod.

2020. dec. 5. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
88%
2020. dec. 5. 12:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 A kérdező kommentje:
A Cordon Bleu cukrászkönyvben van így, több égetett tésztát is alulról tölt. Felülről nem jó, ott ropogós csokis tészta lesz, azt nem akarom bántani. Ez most nem a sima hosszúkás verzió, hanem kerek, de a lényeg ugyanaz. Amúgy nekem a lekvár is kifolyik, direkt figyelek, hogy a lyuknál kezdjem enni.
2020. dec. 5. 12:50
 8/23 anonim ***** válasza:
46%
Az eclair fánk nem kérek és nem lyukasztva toltik, hanem vágva, így innentől kb azt csinálsz amit akarsz, csak ne hívd eclairnek
2020. dec. 5. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
65%

Na megjött megint a begyepesedett akárki, a kérdésre nem tud ételmesen válaszolni, de beleköt a szavakba.

Javaslom, kezdj el megtanulni sütni-fözni kötözködés helyett, akkor rájössz, hogy nem szabad ennyire kicsinyesnek lenni, meg aki csal veszekszik, az magát járatja le!

2020. dec. 5. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 anonim ***** válasza:
87%
Kérdezö: akkor próbáld meg esetleg az oldalán betölteni, ahol utána a csokimáz letakarja a lyukat.
2020. dec. 5. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!