Töltött káposzta édeskáposztából?
Eddig mindig savanyú káposztaleveleket vettem, de most ki szeretném próbálni édeskáposztából.
Utálom, hogy mindig sokáig kell mosogatni a káposztaleveleket, mert én nem szeretem a töltött káposztát savanyúan.
Azokhoz szólna a kérdésem, akik csináltak már édeskáposztából töltött káposztát.
- Ugyanolyan lesz az íze, mintha kimosott savanyúkáposztából csinálnám? Vagy milyen plusz ízt kell hozzá elképzelni?
- Főzés végére ugyanúgy fog kinézni mintha savanyítottból csinálnám? Vagy másmilyenek lesznek a levelek?
És utolsó sorban:
Ki hogy szokta megabálni a káposztát? Sós, felforrt vízben tényleg elég 10perc neki és kész?
Köszi!!!:)
Szabolcsi töltött káposzta, paradicsomosan, édedkáposztából készül.
A horvát szárma nevezetű étel, nagyon hasonlít hozzá.
Ezeknek a receptjeit sok gasztro oldalon megtalálod.
Nem lesz ugyanolyan, mert nem savanyított a káposzta.
Ízre is, állagra is más, uyganazt nem tudod édeskáposztával elérni.
De ha a káposztaleveleket enyhén ecetes vízben felforralod és megvárod, amíg kihül, akkor valamennyire hasonlítani fog a végeredmény.
Vagy a másik megoldás, ha van még pár napod addig. A káposztaleveleket tedd nagyobb üvegbe, tegyél a tetejére egy-két szelet kenyeret és öntsd fel sós (1 liter víz 1 evökanál só) langyos vízzel, és tartsd meleg helyen (szoba, konyha). Három nap alatt megerjed - mint a kovászos uborka - és ízben/állagban nagyon hasonló lesz az eredeti savanyúkáposztához, csak kevésbé savanyú, nem kell kimosni.
Kedves #6os!
A válaszod alapján csináltam ma meg az ebedet.
A leveleket úgy főztem, ahogy írtad, viszont alá savanyitott aprokaposztat tettem (beaztattam előtte, de nem mostam ki).
Nagyon ízlett mindenkinek!
Köszönöm a segítséget! 🙂
Egyszer kóstold meg az igazi szabolcsi édeskáposztás töltött káposztát is, nagyon finom :)
Teljesen más ízvilág, ha nem vagy oda a savanyú káposztáért, akkor lehet ez jönne be inkább neked.
Bocs, nekem a szabolcsi változat minden csak nem "jó töltött káposzta" teljesen más íze van, mint amit szeretnék, inkább paradicsomos káposzta húsgombóccal!
Ez nem azt jelenti, hogy másnak nem lehet jó, de nekem nem az.
A kérdezönek meg nem a savanyú káposztával önmagaban van gondja, hanem a TÚL savanyú káposzta hosszadalmasabb elökészítésével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!