Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Egy rokonom olyan finom...

Egy rokonom olyan finom káposztás rizst készített mindig, hogy csak na! Sosem sikerült nekem úgy. Hogyan készítitek?

Figyelt kérdés

Sajnos a néni évekkel ezelőtt elhunyt.

Tőle nem tudom megkérdezni.


A savanyú káposztás fehér rizsre gondolok.


Szerintem úgy csinálta, hogy külön a rizst, külön a káposztát.

Már kipróbáltam több módon, de egyik sem volt olyan ízű.



2020. júl. 21. 20:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
66%
Nem ismerek ilyen ételt. Székely káposztát már ettem árpagyönggyel. Nem lehet, hogy erre gondolsz?
2020. júl. 21. 20:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Nem árpagyöngy volt, az biztos. Fehér rizzsel készítette.

Tudom, milyen az árpa, ettem már többször olyat.

2020. júl. 21. 20:51
 3/14 anonim ***** válasza:
52%
En se tudom, mire gondolsz. Merrefelé laksz? Ez így ossze van keverve?? Vagy rakott??
2020. júl. 21. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

A néni debreceni volt.


Nem kellett a kajába tejföl és pirospaprika sem.

2020. júl. 21. 21:00
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem rakott. Össze van keverve a káposzta és a rizs. De szerintem nem együtt fő, csak a végén kell összekeverni.
2020. júl. 21. 21:02
 6/14 anonim ***** válasza:
61%

Megpirítjuk a hagymát arra kell tenni a savanyú káposztát, amit kimostál. Van aki rák rá tarkonyt, avagy rozmaringot.


Majd ha megfőtt, belekebered a főtt rizst egY picit össze sutod.

2020. júl. 21. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Oké, köszi!
2020. júl. 21. 22:46
 8/14 anonim ***** válasza:
61%

Debreceni vagyok :)

Anyukám úgy csinálja, mint a toroskáposztát, csak több lével, és a végén, amikor már majdnem megfőtt a hús és a káposzta, beleszórja a rizst és még azzal főzi 10-15 percig. Ja, és székelykáposztának hívjuk.

2020. júl. 22. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:

Szia debreceni! :) :D

Köszi szépen, de a székely káposzta nem piros paprikával készül? Bocs, ha félre vagyok informálva. Amit a néni készített, az sztem nem székelykápi volt - legalábbis én mást ismerek azon a néven.

Csek disz áut:

[link]


Ez sajnos nem az, de zölddel értékelem a lelkesedésedet! :)

2020. júl. 22. 18:47
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

A debreceni vagyok :)

Akkor lehet, hogy csak mi hívtuk székelykáposztának, ha kell bele paprika, mi nem tettünk.

Ő úgy csinálta, hogy a húst tette fel először főni felkockázva sóval, borssal, aztán később rátette a savanyúkáposztát, majd (a főzési időket nem tudom) a legvégén, amikor már majdnem megfőtt, vagy teljesen megfőtt a hús és a káposzta, beleszórta a nyers rizst, és azzal főzte még.

Az tuti, hogy a rizs nem volt előfőzve.

2020. júl. 23. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!