Egy rokonom olyan finom káposztás rizst készített mindig, hogy csak na! Sosem sikerült nekem úgy. Hogyan készítitek?
Sajnos a néni évekkel ezelőtt elhunyt.
Tőle nem tudom megkérdezni.
A savanyú káposztás fehér rizsre gondolok.
Szerintem úgy csinálta, hogy külön a rizst, külön a káposztát.
Már kipróbáltam több módon, de egyik sem volt olyan ízű.
Nem árpagyöngy volt, az biztos. Fehér rizzsel készítette.
Tudom, milyen az árpa, ettem már többször olyat.
A néni debreceni volt.
Nem kellett a kajába tejföl és pirospaprika sem.
Megpirítjuk a hagymát arra kell tenni a savanyú káposztát, amit kimostál. Van aki rák rá tarkonyt, avagy rozmaringot.
Majd ha megfőtt, belekebered a főtt rizst egY picit össze sutod.
Debreceni vagyok :)
Anyukám úgy csinálja, mint a toroskáposztát, csak több lével, és a végén, amikor már majdnem megfőtt a hús és a káposzta, beleszórja a rizst és még azzal főzi 10-15 percig. Ja, és székelykáposztának hívjuk.
Szia debreceni! :) :D
Köszi szépen, de a székely káposzta nem piros paprikával készül? Bocs, ha félre vagyok informálva. Amit a néni készített, az sztem nem székelykápi volt - legalábbis én mást ismerek azon a néven.
Csek disz áut:
Ez sajnos nem az, de zölddel értékelem a lelkesedésedet! :)
A debreceni vagyok :)
Akkor lehet, hogy csak mi hívtuk székelykáposztának, ha kell bele paprika, mi nem tettünk.
Ő úgy csinálta, hogy a húst tette fel először főni felkockázva sóval, borssal, aztán később rátette a savanyúkáposztát, majd (a főzési időket nem tudom) a legvégén, amikor már majdnem megfőtt, vagy teljesen megfőtt a hús és a káposzta, beleszórta a nyers rizst, és azzal főzte még.
Az tuti, hogy a rizs nem volt előfőzve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!