A serpenyőben sütött csirkemell nekem kiszárad. Ti hogyan keszititek, hogy finom ízletes legyen?
Próbáltam már néhány trükköt a suteshez (pl joghurtos pác - 1-2 óra pácolással, vaj-olaj keverékében sütöttem), de még mindig nem vagyok elégedett az eredménnyel. A húsból kifő minden nedvesség és a végeredmény száraz, ízetlen hús lesz.
Ha csíkokra vágom, úgy kicsit jobb a helyzet, mert ragút készítek, de maga a csirkemell akkor is kiszárad benne.
Nem sikerül megpiritanom se, mert a saját levét ereszti ki először, abban fő, majd mire elpárolog és még piritanám, addig szinten kiszárad, túlfő a hús.
Egyetértek az elsővel, és amúgy veled is, kérdező. A csirkemell egy száraz, zsírtalan húsfajta, önmagában íze sincs túl sok, tehát olyasmit vársz tőle, amit nem tud. A csirkemell arra jó, hogy legyen valami anyag a kajádban, és legyen mivel megenni a finom ragudat :)
Szuvidálva talán egy fokkal jobb a helyzet, de nem próbáltam még.
szia, en megpiritom míg feher nem lesz, utana ráöntök vízet, megfőzőm.mikor már látom, h jó, megfőtt teljesen, akkor vagy leöntöm a vízet, vagy már elpárolgott, és sütöm egy picit.
nem szokott száraz lenni.
Ha csak egész röviden sütöd, akkor nem száraz, ha fözöd vagy "alaposan" megsütöd, akkor igen.
A pirításhoz egy aránylag nagyobb serpenyö kell, amit felforrósítasz, kevés zsiradékot teszel bele és ebbe teszed az egy-két darab húst - a lényeg, hogy ne legyen benne annyi hús, hogy lehütse az olajat meg a serpenyöt. Akkor elöször kérget kap és nincs ideje levet engedni. Meg természetese nem szabad letakarni.
Na ez nem sikerül nekem, hogy kérget képezzen, rögtön ereszti a levét, abban fő és kiszárad.
A Kínaiban szoktam venni fafülgombás csirkét. Abban is natúr a csirkemell, de mégis szaftos, puha, ízletes marad a hús (talán mert wokban sütik?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!