Tejben eláll egy napot a csirkemell?
Mara vartam vendeget vacsorara, de holnapra at kell tenni.
A csirkemellet mar kiolvasztottam es tejbe tettem, hogy puhuljon.
Kibirja tejben a sima futoben holnapig /kb ilyenkor sutnem holnap/?
Vagy inkabb pacoljam be?
Felesleges tejbe tenni, ha jól sütöd, nem lesz száraz.
És ha alapból pácolnád, akkor legyen csak abban, jobban összeérik az íze. :)
Első vagyok: ha vasárnapra csinálunk pl. tepsiben sült ilyen-olyan csirkét, akkor előző nap reggel-délelőtt berakom a pácba, amiben másnap sütöm.
Sokkal jobban "összeérik", és az olajtól nem szárad ki egyáltalán.
Rántani szeretnéd, sem kell beáztatni, anya sem tette sosem, és egyszer sem volt száraz. :)
De ha rántod, akkor valóban ne pácold olajba, az túl "zsíros lehet", hisz arra az "olajrétegre" megy a liszt-stb.
Ha a tej ellepi teljesen és hütöben van, akkor minden további nélkül kibírja. Csak panírozás elött alaposan törld szárazra, mert különben nem tapad rendessen rá a panír.
De egyébként rántottnak teljesen fölösleges a tejben áztatás (elvileg máskor is), ha nem sütöd túl, akkor finom szaftos marad és nem lesz száraz - az mindig annak a jele, hogy túl sokáig sült/fött a csirkemell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!