A serpenyőben sütött csirkemell nekem kiszárad. Ti hogyan keszititek, hogy finom ízletes legyen?
Próbáltam már néhány trükköt a suteshez (pl joghurtos pác - 1-2 óra pácolással, vaj-olaj keverékében sütöttem), de még mindig nem vagyok elégedett az eredménnyel. A húsból kifő minden nedvesség és a végeredmény száraz, ízetlen hús lesz.
Ha csíkokra vágom, úgy kicsit jobb a helyzet, mert ragút készítek, de maga a csirkemell akkor is kiszárad benne.
Nem sikerül megpiritanom se, mert a saját levét ereszti ki először, abban fő, majd mire elpárolog és még piritanám, addig szinten kiszárad, túlfő a hús.
A vékonyra szelt csirkemellfilének elég 3-4 perc oldalanként, ahogy írták előttem forró zsiradékban. csak lefedve enged levet, de az egy más kategória, más húsoknál.
A csirkemellet hirtelen kell kisütni, pár perc alatt kérgesedik kívülről, belül omlós marad. (ha jó csináltuk... ) :)Másik, hogy ne szúrj bele villát, kést, mert kifolyhat a nedve, ami miatt kiszáradhat. Húscsipesszel, vagy lapátkanállal kell megfordítani.
Forró serpenyő.
Egészben a csirkemell, fűszerezve.
Minden oldalát hirtelen megkapatod, majd berakod a sütőbe 120 fokra, 12 percre.
Omlós és szaftos lesz.
Köszönöm a tanácsokat, végre sikerült ráéreznem a lényegre :-)!!
Igaz, most lazaccal próbálkoztam és nagyon jól sikerült. Vele mégkönnyebb dolgom volt, mert a színén remekül ellenőrizhető hogy jól átsült-e.
Vok, serpenyő, mindegy, füstöljön. Ha egészben készíted megpróbálhatod pár csepp olajon 2-2 percig átfordítva elősütni, majd ha színt kapott beteszed a sütőbe 30 percre mindössze 90 fokra. Nem kell letakarni! Csak akkor fűszerezd ha már elősütötted, a só ugyanis megnyitja a rostokat és elveszíted az értékes húsnedveket.
Ezt próbáld meg bőrös kacsamellel is. Sokkal finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!