Csirkemell serpenyőben, sütőpapírban?
Mit gondoltok, el lehet így készíteni a csirkemellet?
Nem szeretnék zsiradékot hozzáadni, és egy netes oldalon olvastam, hogy elméletileg ha sütőpapírba csomagoljuk a csirkét, hasonlóan megsül a saját zsírjában, mintha pl. sütőzacskóba tennénk.
Azt ugye tudjátok, hogy a sütőpapír is zsíros?
Ha teljesen zsiradékmentesen szeretnétek készíteni, süssétek üvegtálban, sütőben, vagy olyan serpenyőben "szárazon", ami nem igényel olajat.
A sütőpapír NEM zsíros.
A csirkemell pedig nem attól lesz "szaftosabb", kevésbé száraz, ha zsírtól/olajtól csöpögve tálaljuk, hanem attól, ha hirtelen, nagy lángon körbesütéssel nem engedjük kiszökni a húsból a saját levét. Aki evett már így elkészített húst, az tudja, mi a különbség, aki meg csak azt a technikát ismeri, hogy "dobjuk be fél liter olajba osztjó'van", az ne irkáljon ide.
Sütöttem már így csirkemellet.
Először a papiruszt vettem, és ízlett, aztán elkezdtem kísérletezni, saját fűszerkeverék, sütőpapír, és így is finom lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!