Ha én fogok lisztet, sót, és vizet és összekeverem (palacsinta tészta állagúra), és kisütöm olajban (serpenyőben, vagy palacsintasütőben) az mi?
Micsoda? Az nem fánk? (Én csak lisztet, vizet, és sót használok, meg egy kis olajat a serpenyőre, hogy nehogy letapadjon. SE cukor, SE élesztőt, SE tejet, SE tojást, SE mást.)
Csöröge? Biztos?
Tej és tojás nélküli palacsinta. Valóban kissé vastagabb lesz, mint a szokásos palacsinta.
Írd be a keresőbe, hogy tej-tojás nélküli palacsinta. Bőven találsz róla recepteket.
Hindu lepény, Lavas, Ír szódás kenyér, Vakaró...= kenyérpótlók, de frissen, melegen fokhagymás lángosként is finom.
Akármelyiknek kéred le a netről a receptjét, ezek mind-mind gyakorlatilag megegyeznek azzal, amit írsz, ha egy kevés szódabikarbónát is teszel hozzá, akkor egy kicsit felhólyagosodik sütés közben.
A csörögéhez mi tojást is rakunk, és a fehérjét habbá verjük, illetve olajban sütjük, nem pedig kikent palacsinta sütőben.
8-as vagyok!
Annyiból igaz, amit írtam, hogy ezeknél a kenyérpótló recepteknél nem palacsinta-szerű folyós tésztát kavarunk, hanem valamivel több lisztet hozzá, és a gombócokat kinyújtva sütjük meg őket lepénynek.
Churros.
Ugyanez a 4 összetevője van, csak más a sorrend, sűrűbb tészta és sütőben sütik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!