Ha pontyot sütök paprikás liszben miért marad az összes liszt a serpenyőben es a halon szinte semmi?
Figyelt kérdés
2016. dec. 24. 14:16
1/3 tomi35 válasza:
Ha nem forró elléggé a zsiradék amikor beleteszed, akkor szokott leázni a panír.
2/3 anonim válasza:
A pontypatkót vagy szeletet érdemesebb hagyományosan panírozni, az a liszttel, tojással sokkal inkább (sőt teljesen biztosan) rajta marad.
A paprikás liszt inkább a keszeg/ kárászfélék kisebb, beirdalt példányaihoz jó.
A forró olaj valóban elengedhetetlen, hogy hirtelen megkapja a lisztes kérget, és összetartsa a halat.
Utána már vissza lehet kicsit venni a gázt, mert a ha megég, akkor meg keserű lesz.
Ha ragaszkodsz a ponty paprikás lisztes változatához, akkor kétszer forgasd meg a lisztben, az első beleforgatás után várj egy keveset, így a liszt nedves halra rá fog tapadni. Utána mégegyszer, de, rázd le a felesleges lisztet róla, hogy az ne kerüljön az olajba.
Nagyobb haldaraboknál én is így teszek.
3/3 anonim válasza:
Jól írták előttem. Kiegészítésként annyit, hogy a hagyományos panírt is paprikázhatod, vagy akár másfajta fűszert is használhatsz, aminek nem árt a hirtelen sütés. Ilyen esetben lehet a tojáshoz is keverni a fűszert, van aki jobban szereti így készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!