Paprikáshoz milyen koretet szoktatok készíteni?!
Nagyon szeretem a paprikásokat / tejfollel behabart porkolteket / ,és sok fajtâját szoktam készíteni, sokféleképpen:, pl.: harcsapaprikás,bakonyi harcsapaprikás,gombapaprikás, zoldbabparikás,pulykapaprikás,bakonyi pulykamellpaprikás, temesvári sertéspaprikás, bakonyi sertéspaprikás,csirkeporkolt, zoldbabos-gombás sertéspaprikás, stb.
Kipróbáltam hozzá már sok koretet,pl. tésztát,galuskát /kicsit, nagyot,óriást/, pirított hagymás sajtos tejfolos galuskát, carbonara tésztát,, tarhonyát,stb. de szeretném még érdekesebbé tenni a "kíválatomat"! Tudtok ajánlani valamit?! Ti mivel szoktátok az efféle ételeket tálalni?! Koszi a kedves válaszaitokat!
Nálam:
- sertéspörkölt, csirkepörkölt = nokedlivel
- marhapörkölt, sertés csülökpörkölt, körömpörkölt = krumplival
- gombapörkölt = rizzsel
Egyéb zöldségből készített pörköltek: zöldbab, tök, patisszon, hasonlókból, akkor leginkább rizst,
Újabban cukkinit csíkozok, üres teflonban elsütöm, elpárologtatom belőle a lét, és mint a kifőzött tészta.
De ezt csak nyáron, amikor zöldséget akarok zöldséggel enni. :)))
Harcsapaprikás - túrós csuszával.
Harcsapaprikás - túrósgaluskával .../a túró a galuska tésztájában van,és füstölt szalonna zsírján pirított vöröshagymára szedem rá ,meglocsolom tejföllel rászórom a pörcöt és átsütöm egy kicsit a sütőben./
Kakaspörkölt - polentával
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!