Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rizst hogy készítitek hogy...

A rizst hogy készítitek hogy igazán finom legyen?

Figyelt kérdés
köszi!!!
2013. jan. 22. 08:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Már tegnap vártam ezt a kérdést, a palacsintás után, a kettő együtt szokott mozogni. :)))

Itt is azt lehet mondani, mint a palacsintára, hogy ahány ház, annyi szokás, másrészt kismilliószor kitárgyaltuk már.


http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=rizs+f%F5z%E..


Végig olvasod, és a neked tetsző változat szerint elkezded gyakorolni.

Persze az sem árt, ha közben megpróbálsz visszaemlékezni arra, hogy anyud otthon hogyan is csinálja, csinálta. Ez sokat segít abban, hogy rátalálj az otthoni ízekre.

2013. jan. 22. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
2013. jan. 22. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Én újabban mikróban csinálom. Kétszeres mennyiségű vizet adok hozzá, amiben előzőleg a rizs+víz együttes mennyiségének megfelelő vegetát vagy húsleveskockát elkevertem. 3x5 percig forgatom, közepes fokozaton, közben hagyom 2-3 percet pihenni és ellenőrzöm az állagát. Ha kell, akkor még öntök utána kevés vizet.

Ha nem húshoz fogyasztjuk, akkor csak sót teszek a vizbe.

2013. jan. 22. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
50%
Ezt a mikrós módszert kipróbálom a héten. Köszi!
2013. jan. 22. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Örökös, bevált módszerem: keváés zsíron egy kisfej finomra vágott hagymát dinsztelek, erre teszek 25 dkg száraz rizst, amit jól átkeverek. pár percik kevergetve oirítom, hogy a keményítő átsüljön rajta. ekkor másfélszeres (375 gr) forró vízzel felöntöm, átkeverem, megsózom.mindig platnin főzöm, nem nyílt lángon. egyszer közben villával még átkeverem. ha magába szívta a vizet, elzárom a gázt, és dupla konyharuhával letakarom.

kb még 20 percig hagyom így, utána önálló köret, vagy párolt zöldséggel összekeverve is finom.

nem ragacsos, villával fellazítva pergős rizs lesz így belőle.

2013. jan. 22. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
Ha van húsleves, azzal öntsd fel. Nem is kell bele fűszer, csak egy kis só.
2013. jan. 22. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Kevés olajon egy egységnyi rizst pirítok, majd felöntöm két egységnyi vízzel, sózom, takarékra rakom a gázt, lefedem. 10 perc múlva megnézem, átkeverem, ahhoz mérten később lezárom. Tálalásig rajta hagyom a fedőt. Ennél nincs finomabb. Én is szoktam mikróban, de nem olyan ízletes, legfeljebb rakottakhoz érdemes úgy.
2013. jan. 22. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Köszi!
2013. jan. 22. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!!!!
2013. jan. 22. 16:33
 10/10 A kérdező kommentje:
ja és a palacsintás kérdést feltevő nem én voltam...a palim tökéletes szokott lenni :DDD
2013. jan. 22. 16:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!