A rizst hogy készítitek hogy igazán finom legyen?
Már tegnap vártam ezt a kérdést, a palacsintás után, a kettő együtt szokott mozogni. :)))
Itt is azt lehet mondani, mint a palacsintára, hogy ahány ház, annyi szokás, másrészt kismilliószor kitárgyaltuk már.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=rizs+f%F5z%E..
Végig olvasod, és a neked tetsző változat szerint elkezded gyakorolni.
Persze az sem árt, ha közben megpróbálsz visszaemlékezni arra, hogy anyud otthon hogyan is csinálja, csinálta. Ez sokat segít abban, hogy rátalálj az otthoni ízekre.
Én újabban mikróban csinálom. Kétszeres mennyiségű vizet adok hozzá, amiben előzőleg a rizs+víz együttes mennyiségének megfelelő vegetát vagy húsleveskockát elkevertem. 3x5 percig forgatom, közepes fokozaton, közben hagyom 2-3 percet pihenni és ellenőrzöm az állagát. Ha kell, akkor még öntök utána kevés vizet.
Ha nem húshoz fogyasztjuk, akkor csak sót teszek a vizbe.
Örökös, bevált módszerem: keváés zsíron egy kisfej finomra vágott hagymát dinsztelek, erre teszek 25 dkg száraz rizst, amit jól átkeverek. pár percik kevergetve oirítom, hogy a keményítő átsüljön rajta. ekkor másfélszeres (375 gr) forró vízzel felöntöm, átkeverem, megsózom.mindig platnin főzöm, nem nyílt lángon. egyszer közben villával még átkeverem. ha magába szívta a vizet, elzárom a gázt, és dupla konyharuhával letakarom.
kb még 20 percig hagyom így, utána önálló köret, vagy párolt zöldséggel összekeverve is finom.
nem ragacsos, villával fellazítva pergős rizs lesz így belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!