Akkor most mi is kell bele?
Kérlek ne küldjetek a Gogle-hoz, mert onnan jövök és minden variációra találtam receptet.
Szóval az érdekelne, hogy a töltött káposzta töltelékébe és a fasírtba, ki és mit tesz, hogy igazán finom legyen?
- vöröshagymát?
- fokhagymát?
- mindkettőt?
- egyiket sem?
A töltött káposztába kolbásztölteléket szokás tenni eredetileg, abban fokhagyma van, vöröshagyma nincs.
A fasirt vidékenként változó, felénk fokhagymát tesznek (pirospaprikát nem), anyósoméknál fokhagyma, vöröshagyma és paprika is kerül bele.
A töltött káposzta tájegységenként eltérő.
Én a szabolcsit ismerem, amibe kell vöröshagyma és fokhagyma is. Még ez is variálódik tovább, vannak házak, ahol megdinsztelik, mielőtt a töltelékbe gyúrják. Én nyersen rakom össze a tölteléket.
A fasírt dettó. Én rakok bele mindkét hagymából.
Gondolom, most kisegítettelek :D :D
Egyébként csinálj minden variációt, és amelyik neked a legjobban ízlik, azt főzd a továbbiakban.
Töltött káposzta gombócába nem teszek hagymát, a fasírtba fokhagymát.
Mi így szeretjük. :)
Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm!
Bevallom, én mindkettőből szoktam beletenni (mindkettőbe). Csakhogy a múltkor amikor valaki látta, hogy hogyan csinálom, halál megdöbbenten kérdezte, hogy honnan veszem, hogy a töltött káposztába kell hagyma?
Majd kitértünk a fasírtra, mire abban is lecikizte a hagymámat.
Megkérdeztem a szomszédasszonyomat, erre kiderült, hogy ő meg fokhagymát nem tesz egyikbe sem, csak hagymát.
Elmentem a YouTube-ra, ott is nyolcféleképpen látom, de a slusszpoén egy néni volt, aki egyiket sem teszi a töltelékbe és a hozzászólók ajnározták.
Így aztán jöttem ide kérdezni, de őszintén örülök, hogy nem vagyok csodabogár. (Viszont az 1-nek is igaza van a kolbásztöltelékkel...)
"Aki szeret jo hagymas-fasirtosat boffogni az jol megrakja,..."
Kedves 7-es!
Nem vagyunk böfögősek, nálunk mindenkinek rendben az emésztése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!