Ettetek már rántott bodzavirágot és rántott káposztát??
A rántott bodzavirág tkp. nem a klasszikus panírozott rántott, hanem palacsintatésztába van mártva a virág, és forró olajban kisütve.
Bodzás ízű palacsinta.
Én mindkettőt ettem, de nem az egész tányér volt beledugva a párizsias masszába, hanem a bodzavirágokat szedte le a nagyanyám viharsebesen egy villával, belekeverte és kisütötte. Nekem így szimpatikusabb (de főleg gusztusosabb)
Finom volt.
6-os vagyok, most megnéztem a rántott kelkáposzta recepteket, hát azokat sem így csináljuk.
Kis fej kelkáposztákról leszedjük a nagy zöld leveleket, nagyságtól függően a fejet 4-6 cikkre vágjuk és levesben, vagy leveskockás vízben puhára főzzük. Kivesszük, szűrőkanálban lecsepegtetjük és a cikkeket bepanírozzuk, majd kisütjük. Tartárral isteni, köretnek mindenki azt főz mellé amit szeret és krumplipürével imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!