Sertésnél lehet észrevenni nagy különbséget karajból és szűzpecsenyéből készített rántott szelet között?
Lehet.
A szűzpecsenye lágyabb hús, eszméletlenül finom lesz a rántott húsod! Csak ne süsd agyon, elég neki annyi, mint a csirkemellnek.
Még karaj és karaj közt is óriási különbség van, nagyon nem mindegy, hogy rövid, vagy hosszú az a karaj.
És e tekintetben nagy hiba lenne a zsírmenteset választani (ami a rövid karaj) mert túl tömör (ellentétben a lazább szűzzel).
Karajból a hosszúkaraj a jobb rántva, mert lazább, és kicsit zsírosabb.
Szuzermebol persze baromi jo vasarnapi husikat lehet csinalni, de azert vetek ilyen dologra felhasznalni a sertes legnemesebb reszet.
Neve is pecsenye, szuzpecsenye ... es annak is valo: pecsenyenek, vagy grillezni.
Szelethusnak karaj, ha szaraz (cipotalp) hust akarsz, de elarulom, a karajbol is elsul a zsirja, ha tudsz szelethust sutni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!