Miert kell a rantott szeletett a tojas elott lisztben megforgatni?
Figyelt kérdés
Ennek van valami gasztrotudomanyos magyarazata, vagy csak tapadjon a tojas?2018. máj. 1. 09:58
2/8 anonim válasza:
Azert mert ha nem martod lisztbe akkor a hus nagyon beszivja a tojast es nem lesz olyan finom mig ma lisztben megforgatod sokkal jobban elvalik a panir a hustol es tenyleg sokkal jobb igy
3/8 anonim válasza:
Liszt és tojás találkozásából lesz a panír.
Ha valamelyiket kihagyod, már nem panírozol.
4/8 anonim válasza:
A második hülyeséget ír, a hús nem tudja beszívni a tojást - ez fizikailag lehetetlen.
A lisztnek eredetileg az a feladata, hogy a hús felületén lévö foyladékit magába szívja, mert enélkül lefolyna, pontosabban alig tapadna meg a tojás. A tojás meg az, amibe a morzsa "beleragad", tehát így lesz a liszt-tojás-morzsa keverékböl bundája a húsnak.
5/8 A kérdező kommentje:
Parizsi szeletre gondolok
2018. máj. 1. 11:08
6/8 anonim válasza:
A párizsi szeletre is ugyanaz érvényes, az elsö lisztreéteg miatt tapad meg a tojás a hússzeleten és ezen meg a második lisztezés
7/8 anonim válasza:
A 4. válaszoló írta meg helyesen!
8/8 A kérdező kommentje:
6-os gondolkodasa egyszeru, de jobb, mint az enyem.
Koszonom a valaszokat, azt hittem, hogy van vmi tudomanyosabb magyarazata mint amire gondoltam
2018. máj. 1. 13:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!