Tudnátok nekem írni egy igazi szabolcsi töltött káposzta receptet?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én szabolcsiként így csinálom:
Nagyon fontos az alapanyagok minősége!
Rizset megmosom, 5-6 alkalommal leöblítem.
Kétszer annyi darált sertés lapockával keverem össze. Hozzáadok a rizs mennyiségéhez képest fele annyi füstölt szalonnát, NYERSEN vöröshagymát apró kockákra vágva, fokhagyma, őrölt bors, só, jófajta piros fűszerpaprika.
Alaposan összegyúrom.
Nagy lábasban, lobogó, sós vízben a lapos fajta, kisebb méretű káposztát, kivágott torzsával előfőzöm. Folyamatosan szedem le a külső leveleket, hagyom kihűlni tálcán. Az erek mellett kettevagom, megtoltom.
A szalonnabőrt rakom a lábas aljára, és a káposzta maradékokat. Mehetnek bele a káposzták, a tetejét levelekkel fedem. Nyakon öntöm házi paradicsomlevel, amíg el nem lepi. Fedő alatt készre főzöm.
De csinálhatod pataki tálban is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!