Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A marhának melyik az a része...

A marhának melyik az a része amelyik nem hártyás, vagy csak alig?

Figyelt kérdés
Lábszárat csomagot vettem pörköltnek, de voltak benne olyan darabok, aminek a belsejében rétegesen volt az a faggyú, vagy mi. Hát azt mire kiszedem, nem marad semmi hús.

2020. nov. 7. 16:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%
NEm kell kiszedni éppen attól lesz szaftos a pörkölt, a lábszárban ugyanis NEM faggyú van, hanem kötöszövet, ami a kocsonyásságot adja.
2020. nov. 7. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Felsál,Fekete pecsenye de ezek nem kimondottan pörköltnek való.

Labszárból vagy nyakból jó szaftos pörkölt van.Puhára főzve az inak is megpuhulnak nem kell levágni csak a faggyút.

2020. nov. 7. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Amiket steaknek meg lehet sütni, abban általában kevés ín és hártya van.

Bélszín,hátszín,flank pl. ilyenek.

2020. nov. 7. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
69%
Ha nagyon inas, zsíros, stb akkor én is kidarablom, filézőkéssel szépen ellehet távolítani, de azért maradjon is benne.
2020. nov. 7. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
86%

Marhapörköltnek pont a labszar valo … nem kivagni kell a nem tetszo reszeket, hanem ugy megfozni/elkesziteni az egeszet, hogy a kezdetben nem tetszo reszek pont a kesz etel elonyere valjanak.


Pont az inas reszektol lesz a porkolt fincsi zaftos … szaraz husbol nem lehet marhapörköltöt kesziteni, mert fullasztóan szaraz lesz.


Jo marhaporkolt legalabb 2,5-3 orat keszul lassu tuzon. Ez a megoldas, nem a plasztikai sebesz módjára megtisztitott hus :D

2020. nov. 7. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
18%
Hát én ettem marhalábszár pörköltet, és egy jó falatot nem lehetett enni belőle, annyi csimbók, meg rághatatlan ínszalag volt benne. Hiába azt tartják a legjobbnak pörköltnek mások, de én soha többet nem kérek belőle. Inkább marhacomb, bár azon is van elég háj, de az nem annyira zavaró, mint az ínszalag.
2020. nov. 7. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
67%
6-os nem keszitettek el jol … attol meg nem az alapanyag rossz. A szakacs volt rossz.
2020. nov. 7. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

6-os … a kocsonyát is sokaig fozik … marhapörköltnél is ez a recept. Ha sokaig készíted, az altalad mócsingnak nevezett reszek olyan mint a vaj. Ha jol keszitettek, ugy olvad a szadban, hogy fog nelkul, csak a nyelveddel is megtudod enni.

Nem ettel meg jo marhaporkoltet!

2020. nov. 7. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
39%
Rostelyost próbáld ki kerdezo … konnyu megtisztitani, nem lesz szaraz … de a csont miatt sok a veszteseg (ar/ertek aranyban).
2020. nov. 7. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
70%

9+

Csontokat felhasznalhatod levesben.

2020. nov. 7. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!