A marhának melyik részéből készítik a steak-et? És ennek kilója kb. mennyibe kerül?
teljesen jó hozzá a hátszín(disznónál a rövidkaraj) vagy a rostélyos(disznónál hosszú karaj). A klasszikus T-boon is hátszín szelet.
Lényeges a marha kora, neme,hízottsága. Legfinomabb a két év körüli növendék hízóbika, sajnos ilyenhez jutni manapság nagyon nehéz, mert a boltokba kerülő ún. marhahús zöme kiselejtezett növendékből, vagy túlkoros tehénből származik
Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszát, mentek a zöldek.
Kedves 3. válaszadó, esetleg megírnád, hogy otthon hol lehet ilyen húst találni mégis, és milyen árban van? Pesten belül mondjuk.
Alapvetően külföldön élek, itt a legolcsóbbnak olyan 30 euró körül van kilója (de az a bolti előrecsomagolt...); és magyarul sajnos nem pontosan ismerem melyik része ez, mert itt kifejezetten steak-húsként árulják, és gőzöm nincs hogy az melyik része.
A férjem viszont nagyon szereti, ezért gondoltam, hogy ha otthon olcsóbb, akkor hoznánk legközelebb hűtőtáskában... Mert a kb. 10.000 ft/kilót a valószínűsíthetőleg legsilányabb verzióért sokallom.
Itthon sem kapsz sajnos normális minőségű steakhúst 10e ft/kg alatt, sőt...
Az itthoni "marha"hús úgy, ahogy van felejtős, alkalmatlan steak sütésre.
Ahol BP-en kapni használható steak húst:
Tescoban néha ír marha bélszín szelet: 11e ft/kg, előrecsomagolva.
Ezen kívül ezeknél a henteseknél van esélyed értelmes húst kapni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!