Hogyan tároljam a kenyér tésztáját?
Pár napja kezdtem el kenyeret sütni, jó sikere lett. 1 kilós kenyérnek a tésztáját dagasztom, amit ketté szedek, mert most még fél kilós kenyeret sütök, mivel nincs magyobb jénaim. Akartam venni, de anyukám oda akarja adni a kacsasütőt mert neki 2 van, amíg nem hozza, addig fél kilósakat sütök. Viszont nincs mindig időm dagasztani, így a másik fél tésztát hűtőben tárolnám, de hogyan tároljam úgy, hogy normálisan meg is keljen mielőtt megsütöm?
Mert most 1x kipróbáltam,de a kenyerem nem akart megkelni :/ pedig a másik feléből nagyon szép kenyerem lett.
Meg lehet csinálni, hogy a másodikat a hűtőben keleszted, de nem tudsz munkát spórolni, mindenképp kétszer kell dagasztanod, mert abba kevesebb élesztő kell. Formázás után rakhatod a hűtőbe, másnap hideg sütőbe szoktam rakni, hogy meginduljon szépen.
Egyszerűbb ha kettőt sütsz egymás után és az egyiket szeletelve lefagyasztod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!