Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan tároljam a kenyér...

Hogyan tároljam a kenyér tésztáját?

Figyelt kérdés

Pár napja kezdtem el kenyeret sütni, jó sikere lett. 1 kilós kenyérnek a tésztáját dagasztom, amit ketté szedek, mert most még fél kilós kenyeret sütök, mivel nincs magyobb jénaim. Akartam venni, de anyukám oda akarja adni a kacsasütőt mert neki 2 van, amíg nem hozza, addig fél kilósakat sütök. Viszont nincs mindig időm dagasztani, így a másik fél tésztát hűtőben tárolnám, de hogyan tároljam úgy, hogy normálisan meg is keljen mielőtt megsütöm?

Mert most 1x kipróbáltam,de a kenyerem nem akart megkelni :/ pedig a másik feléből nagyon szép kenyerem lett.



2020. nov. 2. 21:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet csinálni, hogy a másodikat a hűtőben keleszted, de nem tudsz munkát spórolni, mindenképp kétszer kell dagasztanod, mert abba kevesebb élesztő kell. Formázás után rakhatod a hűtőbe, másnap hideg sütőbe szoktam rakni, hogy meginduljon szépen.

Egyszerűbb ha kettőt sütsz egymás után és az egyiket szeletelve lefagyasztod.

2020. nov. 3. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!