Hogyan tároljam a kenyér tésztáját?
Pár napja kezdtem el kenyeret sütni, jó sikere lett. 1 kilós kenyérnek a tésztáját dagasztom, amit ketté szedek, mert most még fél kilós kenyeret sütök, mivel nincs magyobb jénaim. Akartam venni, de anyukám oda akarja adni a kacsasütőt mert neki 2 van, amíg nem hozza, addig fél kilósakat sütök. Viszont nincs mindig időm dagasztani, így a másik fél tésztát hűtőben tárolnám, de hogyan tároljam úgy, hogy normálisan meg is keljen mielőtt megsütöm?
Mert most 1x kipróbáltam,de a kenyerem nem akart megkelni :/ pedig a másik feléből nagyon szép kenyerem lett.
Legegyszerűbb az ha csak fél kiló tésztát dagasztasz
Tudom tudom így 2 munkád lesz de a az egyszer be dagasztott tésztát már nem rakjuk hűtőbe több napra
Nem tudom, hogy kenyérnél be lehet e tenni a hűtőbe a tésztát, de ha lángos tésztát teszek be, az annyira megdagad , hogy majdnem kipukkasztja a zacskót. Öntök egy kis olajat a zacsiba, megy be a tészta és lekötöm a zacsit. Hagyok benne helyet, hogy tudjon tágulni.
Nem okvetlenül kell a meleg a tésztának, az csak gyorsítja a folyamatot, de nem előfeltetétele.
7: elbeszéltek egymás mellett!
Egészen más a hűtőben kelesztés - és a (kérdező által említett) módszer, hogy a már (előzőleg, szobahőmérsékleten) megkelesztett tésztát teszi be a hűtőbe!!!!
9: kovászos kenyérnél abszolút működőképes a hosszú ideig, hűtőben kelesztés. Élesztőssel nincs ezirányú tapasztaltom.
Nyilván működik valamelyest, hiszen a valaki által említett ún. kefíres lángos is megkel a hűtőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!