Digoo kérdése:
Már kétszer sütöttem kenyeret, de mindig nagyon laktató volt kinek van ötlete mitől lehetne egy kicsit könnyebb felfújtabb a tésztája?
Figyelt kérdés
2013. aug. 12. 21:49
1/6 anonim válasza:
A liszt egy részét váltsd ki valamivel darált dió, zabkorpa, esetleg túró...
2/6 anonim válasza:
Hogyan sütötted? Leírnád a receptet? Lehet, hogy kevés volt az élesztő, vagy nem hagytad elég ideig kelni.
3/6 anonim válasza:
Újra kelesztés, újra kelesztés.
Meg az is kérdés, hogy milyen a lisztek aránya. Ha túl sok a rozsliszt pl, az is lehet egy ok, de ehhez tényleg a receptet kéne látni...
4/6 A kérdező kommentje:
800 g búzaliszt
3 csapott teáskanál só
2 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
500 ml langyos víz
20 g lágy vaj vagy sertészsír
2013. aug. 12. 23:37
5/6 anonim válasza:
JAh. instant élesztő. Felejtsd el.
Vegyél frisset. (Pl. Budafoki, vagy Lidl-s is jó)
Felfuttatod langyos vízzel, majd én belezuttyantom a lisztkupac közepébe vájt mélyedésbe, kicsit beborzolom liszttel a tetejét, várok így is, és csak aztán jön a dagasztás, majd kelesztés minimum 2x.
6/6 anonim válasza:
Nem rossz az instant se, csak tovább kell hagyni kelni, többször kell dagasztani, legalábbis én ezt figyeltem meg. Valamint én ki szoktam nyújtani a tésztát, és feltekerem, ezt több irányból megcsinálom, gyúrom, stb. Amikor már szép hólyagos, csak akkor sütöm meg, amíg kemény, nincsenek benne buborékok, addig nem is lesz levegős a kenyered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!