Kell a kenyér tésztájába zsír?
Krumplis kenyeret sütnék és elég sok receptben vajat vagy egyéb zsiradékot is írnak a kenyérbe. Van, ahol tejjel futtatják fel az élesztőt víz helyett. Sőt van aki tojást is tesz bele.
Mi a különbség a végeredményben, hogy csináljam? Én zsír, tojás és tej nélkül gondoltam.
Ja igen, és előmelegített sütőbe kell tenni?
Krumpli kenyerhez én mindig tejben kelesztem meg az élesztőt és kiskanálnyi vajat adok hozzá, de van amikor 1 ek olajat, 3 deci vizet és 500 gr lisztet használok. Kicsi vaj, vagy olaj kell a kenyérbe, de zsír és tojás nem.
Nem szoktam előmelegíteni a sütőt, de nagy lángra teszem be a kenyeret és 10 perc múlva teszem közepes lángra.
A krumplis kenyérbe ne tegyél zsiradékot. Elég sokkhatás a tésztának a belekerülő krumpli, ne terheld még zsiradékkal is. Én a krumplis kenyereimet kovászolni szoktam egyébként, az élesztős nem lesz olyan finom.
Zsiradékot (oliva olajat) a ciabattába és a pizzatésztába szoktam tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!