Elrontottam a tepsis krumplit, ehetővé tudom tenni valahogy?
Hasábokra vágtam a krumplit, összeforgattam olajjal és fűszerekkel, majd 180-200 fokra betettem sülni a sütőbe.
Kb. fél óra múlva állt alatta a lé, azt kiöntöttem. Később kezdett szétesni a krumpli (B-s), le is tapadt a tepsiben.
Most a fele szétmállott, a többi félig nyers.
Tudok valamit csinálni vele, hogy ehető legyen?
Gondoltam összetöröm, de nem elég puha, visszatenni sülni nem szeretném, mert már így is letapadt.
Locsold meg néhány korty vízzel és önts alá ismét olajat és ha mással nem, alufóliával borítsd be, hogy átpuhuljon, majd utána vedd le a fóliát, hogy a képződött pára, víz elsüljön belőle, és egy kicsit átpiruljon a krumpli.
Ami már leragadt, letapadt, majd ha már üres lesz a tepsid, felkapirgálod.
"Krumplit csak főzni szabad."
Én nem értem az ilyen válaszokat. Sosem ettél finom sült krumplit?
#1: itt a pont! :-) szerintem is ez a legjobb!
kérdező: egészben nyelnétek le a krumplit...?? Úgyis megrágjátok, mi a baj a kicsit "szétesett" krumplival?
Nem kellett volna leöntened alóla a levet. Tudom, késő bánat, de legközelebb ne tedd. Abban puhul meg a krumpli, ha eltűnik a leve, utána kezd pirulni.
Fél óra nem elég a krumplinak a sütőben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!