Elrontottam a tepsis krumplit, ehetővé tudom tenni valahogy?
Hasábokra vágtam a krumplit, összeforgattam olajjal és fűszerekkel, majd 180-200 fokra betettem sülni a sütőbe.
Kb. fél óra múlva állt alatta a lé, azt kiöntöttem. Később kezdett szétesni a krumpli (B-s), le is tapadt a tepsiben.
Most a fele szétmállott, a többi félig nyers.
Tudok valamit csinálni vele, hogy ehető legyen?
Gondoltam összetöröm, de nem elég puha, visszatenni sülni nem szeretném, mert már így is letapadt.
#17-es nem komplett, de nem is teljesen hülyeség minden. Csak mivel nyilván nem tudja, hogyan kell elkészíteni a krumplit, ezért azt hiszi, hogy az egész mérgező.
"Fogyasztani kizárólag a gumóját szabad: a virágából keletkező bogyókban, a növény felszíni zöld részeiben, valamint a burgonyagumó „szemeiben” (rügyeiben) és a napon (fényben) tartott gumó megzöldülő héjában méreganyagot (szolanint) fejleszt." Bár ezt én sem tudtam régebben, valahogy mindig figyeltem arra, hogy ha zöld részt találtam a krumpliban, azt kivágtam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!