Mit főzzek a nagymamámnak?
Nagymamámnak holnap lesz a születés napja és szeretném meglepni őt egy reggelivel? Írnátok egyszerűen elkészíthető, jól kinéző ételeket?
Légyszíves azt is írjátok le hogy naggyából mennyi idő elkészíteni!
Banános palacsinta. 1 banánt összenyomsz villával és 1 tojás hozzákeversz. Ehhez ha akarsz rakhatsz még egy kis lisztet is, de liszt nélkül is jó. Egy pici olajon pedig kisütöd ezeket a pici palacsintákat. Lekvárral vagy nutellával isteni. Kb. 10 perc alatt kész.
Vagy csinálj rakott bundáskenyeret, isteni finom. Csak fogsz 2 kenyeret és megcsinalod egy sima szendvicsnek, amiket a mamád szeret olyan dolgokat tegyél bele. Sajtos, felvágott, valamilyen zöldség. És ezt a kész szendvicset forgasd meg tojásban es olajban süsd meg, nagyon fini. Ez is kb. 10 perc.
Francia bundaskenyeret is készíthetsz. Az annyival más, hogy a tojásba raksz cukrot, fahéjat és egy kis tejet is és ebbe forgatod meg a kenyeret. Ezt összerakva az előzővel, például csinálhatsz olyat, hogy 2 kenyér köze nutellát vagy lekvárt raksz és ezt forgatod bele ebbe az édes keverékbe és olajban megsütöd.
De szerintem az abszolut nyerő recept, az egy bögrés süti lenne ha szereti a sütiket, és ugye ki ne szeretné. Itt az én kedvenc receptem, amit elég sokat csinálok, próbáld ki nagyon finom. Egy nagyobb bögrébe vagy mikrozható tálba keverd össze ezeket:
6 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 evőkanál kakaó
2 kávéskanál sütőpor
8 evőkanál tej
4 evőkanál olaj
Hogy még finomabb legyen, rakhatsz bele kocka csokikat is.
Ezeket jól összekevered. 2-3 percig beteszed a mikróba. Közbe meg kell nézni néha, hogy mennyire sült meg, hiszen minden mikro más, de olyan 3 perc alatt készen szokott lenni. Egy pohár tejjel nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!