Nagymamám csinált régen élesztős meggyes pitét. Ő csak ugy hivta hogy pite. Valaki ismeri a receptet? Többi lent.
Figyelt kérdés
Az a baj hogy nem tudok a receptjét, pedig imádtuk. Annyira emlékszem hogy 7 dl tej kell bele, meg az tudom hogy liszt,cukor,olaj,tojás,élesztő meg meggy. De az arányokat nem tudom. Valaki esetleg nem tudja?2015. márc. 16. 17:55
1/5 anonim válasza:
Anyósom csinált ilyesmit.
Pontos arányokat nem tudok - mert nem mérte soha, de azt mondta, hogy sürübb palacsintatészta állagú kell, hogy legyen, de hígabb, mint a nokedlitészta.
Az élesztöt elöre felfuttatta, a meggy kivételével a többi hozzávalót összekeverte, kelesztette, tepsibe öntötte és utána szórta rá a meggyeket, majd megsütötte.
Remélem, segít valamennyire neked.
2/5 A kérdező kommentje:
igen az az :) kétszer csináltam kb de a mamáé finomabb volt :) de majd akkor kiprobálom így én is. Köszi
2015. márc. 16. 18:34
3/5 anonim válasza:
Majd írd meg, hogy hogyan sikerült!
4/5 A kérdező kommentje:
oké meg irom :)
2015. márc. 16. 19:36
5/5 anonim válasza:
Szia!
Azt hiszem te ezt keresed:
40 dkg liszt
2-3 dkg élesztő
1 kiskanál só
2 tojás
15 dkg cukor
5 dkg margarin
tej
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!