Igy szoktak filezni a halakat, ahogy tegnap a konyhafonokben?
Ne feledd el azt sem, hogy elvileg profiktól elvárható technológiát várnak el, nem háziasszonyképző. A sorozat elején még állást is ígértek a győztesnek, valamely jobb étteremben.
Ami otthon megengedhető, az nem jó olyan helyen ahol sokaknak készül étel.
Hja, kéremszépen abban nincsenek Y-szálkák.
Ha ilyesmit akarsz tanulni, ne a konyhafőnököt nézd!
Filézni nem tud egyik versenyző sem rendesen, szálkákat pedig igen csipesszel szokták kihúzgálni! Bár én semmilyen erősen szálkás halat nem fogyasztok, életveszély és felesleges pepecselés, az ilyen halak max. alaplébe jók, amit utána textilen átszűrünk.
Nekem marad a lazac, afrikai harcsa, vajhal, ördöghal, tonhal, esetleg tőkehal.:)
Évtizedek óta legalább havonta egyszer az asztalunkra kerül a pisztráng. Tény, hogy nem arany pisztráng, hanem sebes- és szivárványos. Részben a férjem fogja őket alpesi tavakban, részben a sarki halastól veszem.
Nálunk a pisztráng egyben sül, megtisztítás, fűszerezés után néha kerül a belsejébe gomba, fokhagyma, zöldfűszerek.
Miután pirosra sült, és a tányérra került, van egy mozdulat, amivel megfogod a fejét, kissé megtekered, és kiemeled belőle egyben a gerincét.
Ottmarad a finom halhús, és nincs benne szálka. Ezért sem igazán értem ezt a szálkázást. Az is igaz, hogy én nem vagyok séf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!