Készítettem kovászt és tönkölybúzából készített pizzatésztába tettem de látni ahogy a sajton keresztül kibugyog belőle a levegő és a tészta ugyanakkora marad. Mit lehet csinálni ez ellen?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 9. 16:18
1/5 anonim válasza:
Most képeld el, ha ez a borzalom még meg is dagadna!
3/5 A kérdező kommentje:
Közel húsz napig neveltem még februárban aztán beraktam a hűtőbe. Onnan vettem ki most is. Szóval már elég idős. Etetés után feljön és szép levegős, lyukacsos mindig. Ezért nem értem miért nincs hatása a tésztába keverve. Illetve a pizzatésztában semmi... A kenyér igaz lyukacsos lett tőle de nem úgy igazán mint ahogy látom netes képeken.
2017. ápr. 17. 10:20
4/5 anonim válasza:
A kovász vagy az élesztő azokat a tésztákat tudja szépen megkeleszteni, amiben sok a sikér (a glutén). Ez egy fehérje, ami a tészta részeit összeragasztja, és nem hagyja a kovász által a cukorból készített széndioxidot a tésztából kiszökni. Ez általában jó minőségű búzaliszttel megy. Más gabonák őrleményeiből, vagy sok korpát tartalmazó lisztből azért nem lesz jó kelttészta, mert kevés, vagy nincs benne glutén, és a képződő széndioxid megszökik a tésztából és lapos marad!
5/5 anonim válasza:
A hűtőből kivéve megetetted és vártál kicsit, vagy csak a hideg kovászt bekeverted a tésztába és sütötted is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!