Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Készítettem kovászt és tönköly...

Készítettem kovászt és tönkölybúzából készített pizzatésztába tettem de látni ahogy a sajton keresztül kibugyog belőle a levegő és a tészta ugyanakkora marad. Mit lehet csinálni ez ellen?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 9. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Most képeld el, ha ez a borzalom még meg is dagadna!
2017. ápr. 9. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Még éretlen a kovászod.
2017. ápr. 10. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
Közel húsz napig neveltem még februárban aztán beraktam a hűtőbe. Onnan vettem ki most is. Szóval már elég idős. Etetés után feljön és szép levegős, lyukacsos mindig. Ezért nem értem miért nincs hatása a tésztába keverve. Illetve a pizzatésztában semmi... A kenyér igaz lyukacsos lett tőle de nem úgy igazán mint ahogy látom netes képeken.
2017. ápr. 17. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
66%
A kovász vagy az élesztő azokat a tésztákat tudja szépen megkeleszteni, amiben sok a sikér (a glutén). Ez egy fehérje, ami a tészta részeit összeragasztja, és nem hagyja a kovász által a cukorból készített széndioxidot a tésztából kiszökni. Ez általában jó minőségű búzaliszttel megy. Más gabonák őrleményeiből, vagy sok korpát tartalmazó lisztből azért nem lesz jó kelttészta, mert kevés, vagy nincs benne glutén, és a képződő széndioxid megszökik a tésztából és lapos marad!
2017. ápr. 20. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A hűtőből kivéve megetetted és vártál kicsit, vagy csak a hideg kovászt bekeverted a tésztába és sütötted is?
2020. ápr. 4. 11:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!