Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tésztafélét csináljak...

Milyen tésztafélét csináljak a bableveshez?

Figyelt kérdés

Én a nokedlira gondoltam de nagymamámnak valahogy nem tetszik az ötlet és ha igaza van akkor nem olyan ízű amilyenre szeretném.

A lényeg hogy magam gyúrom vagy szaggatom.



#tészta #nokedli #csipetketészta
2017. febr. 26. 08:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Mi ilyen "csipetkét" szoktunk:)

2017. febr. 26. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
#1 kössz a receptet már neki is állok :)
2017. febr. 26. 08:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én bableves mellé krumplipogácsát szoktam, de kinek mi...
2017. febr. 26. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Tészta, kenyér, de újítani akarok. Úgy érzem minden nap ugyan azt esszük.
2017. febr. 26. 09:35
 5/11 anonim ***** válasza:
93%

#3 voltam. Bableves mellé nehéz újítani, mert kell mellé valamiféle tészta, szénhidrát. Eszembe jutott még az egyik módszerem, amit csak úgy hívok, hogy "újrahasznosított kenyér".

Nagyon egyszerű, és finom bármilyen leves mellé:

Szinte mindenkinek akad otthon nem túl friss kenyér, vagy egyéb pékáru.

A kenyeret, zsömlét, vagy ami akad beáztatod egy kevés vízben, majd kinyomkodod. Ütsz rá tojást, adagolsz hozzá lisztet, annyit, hogy masszív massza legyen, amit majd bele szaggatsz a serpenyőbe kisütni. Ízesítésként petrezselymet aprítasz bele, de ha nincs, ízlés szerint bármilyen szárított zöld fűszer is jó. Ezen kívül só, bors. Lehet még továbbá tuningolni azzal ,hogy apróra vágott szalonna kockákat szelsz a masszába. Kevés zsiradékon, serpenyőbe szaggatva kisütöd, mint a tócsit. Isteni kísérő bármilyen leves mellé frissen kisütve. Egyszerűen nem lehet elrontani.

2017. febr. 26. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
64%

Mi a csipetkét bele a bablevesbe főztük, és nem a leves mellé/után tálaltuk fel.


Ha valóban bele kérdezted, akkor jó csipetke, vagy az apró-galuska.

Ha leves mellé/után második fogásként, akkor jó a palacsinta, vagy egy gyors fánk, esetleg egy tepsi túróslepény, lekváros bukta, hasonlók.

2017. febr. 26. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
69%

"Bableves mellé nehéz újítani, mert kell mellé valamiféle tészta, szénhidrát."


Mi soha nem eszünk mellé semmit.

Minek? A bab is tartalmaz 100 grammonként 30 gramm szénhidrátot.

Ez olyan, mintha a krumplifőzelékhez ennék kenyeret.


De persze, ízlések és pofonok... Nem is kritikaként írtam, csak véleményként.

2017. febr. 26. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
87%
Én meg már eleve nem értem a kérdést. Most akkor bele (mint pl. csipetke), mellé (kenyér), vagy utána (pogácsa, bukta) jön az a tészta? A nokedli nekem egyik kategóriába sem fér bele.
2017. febr. 26. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Csipetk a levesbe főzve.
2017. febr. 26. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem mindegy idd ki vagy vidd ki...A kérdés valóban azt sugallja, hogy milyen tészta legyen a bablevesbe főzve, nem pedig mellé.

Nálunk belefőzve ,frissen gyúrt, szaggatott csipetke a szokás, de régen a nagymamám olyan gyufatészta szerű metéltet is főzött bele, ha nem volt ideje csipegetni,

csak gyorsan összemetélni. Finom volt azzal is, ahogy visszaemlékszem.

2017. febr. 26. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!