A pogácsám nagyon sós lett. Sütés előtt ahogy megkóstoltam a tésztát akkor még nem éreztem, viszont így kész állapotban eléggé sós lett. Tudok valamit tenni?
Csatlakozom az elsőhöz...
Ha nyersen nem érezted, akkor élvezehetetlenül sós azért nem lehet :)
Nekem akkor szokott minden túlsózottnak tűnni, ha éppen magas a vérnyomásom.
Ha neked nincs ilyen egészségügyi problémád, akkor sajnos a kérdésedre nem tudom a választ.
Spórolásból biztos ne edd meg, mert a nagyon sós étel nem egészséges, de nem is finom.
Én sokszor a pogácsát leves mellé eszem (gulyás).
Megkenheted még natúr vajkrémmel, vajjal.
Vágd ketté őket, kend meg tejszínes krémsajttal, szórj rá natúr reszeltsajtot, és nyomd össze.
A sótlan tejtermék sokat tompít a sós ízen. A tejföl is pl, csak azt inkább mellé lehetne enni, mert kevésbé állna meg a közepén, mint töltelék.
A sajt nekem keveset segítene, mert az is sós, ha nem is annyira, viszont kevés kell belőle.
Simán meg tudnám enni zöldséggel is, az többet enyhítene nekem.
A spórolás nálam fel se merül, evidens, hogy megeszek egy finom, bár kissé sós pogácsát, nem a sós étel az egészségtelen, hanem a napi túl sok só. Kevés pogácsát is lehet enni elvileg, bár én 10-20 darabot szoktam. A 20 az kicsi volt és nagyon sós (nem saját), de mégis annyira finom, hogy vállaltam, csak sűrűn ittam mellé vizet. Egy ponton túl már ehetetlen a sós étel, de azt a szintet nem ütötte meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!