Az élesztővel készült kelt tésztáknál mikor kell beletenni a sót hogy ne ölje meg az élesztőgombákat?
Látom, NEKED nem megy a szövegértelmezés, de kötözködni tudsz!
Az élesztö FELFUTTATÁSÁHOZ adok ennyi (kevés) sót, nem az egész tésztához, de ezt szerintem minden értelmes ember felfogta.
Véletlen elment:
Ahoyg írtam, a sótól sokkal jobban felfut az élesztö, mint a cukortól, FELTÉVE, hogy nem sózod agyon az élesztöt.
Az meg, hogy két részletben teszem bele a sót - a cukrot két részletben szokás beletenni a kelt tésztákba, egy kisebb részt az élesztöhöz a felfuttatásnál, a többit meg a liszttel együtt.
Emellett jobb lenne, ah MIELÖTT okoskodsz meg kötözöködsz, PRÓBÁLD KI, ne pedig vaktában hadakozz!
te jó isten... az az elszomorító, hogy ilyen embereknek szavazati joga is van.
Semmi olyat nem írtam, hogy az összes sót az élesztőhöz raknád. Pont ellenkezőleg. Vagy ha a matek jobban megy az olvasásnál, úgy is mondhatnám, hogy ennek a reciprokát írtam.
Azt, hogy annyi beletenni, mint ha levest sóznál meg, értelmetlen. Mert nem jobban fut fel tőle, hanem rosszabbul.
Ellentétben a cukorral, amit van értelme beletenni, ugyanis az élesztőbaktériumok tápláléka a cukor.
Alap ismeretekkel se vagy tisztában. A caps lock használat az megy. Meg az okoskodás.
"a sótól sokkal jobban felfut az élesztö, mint a cukortól"
Ezt majd próbáld már meg levezetni bármilyen hozzáértőnek, lehetőleg személyesen, bár az se rossz, ha virtuálisan égetnek szénné. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!