Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Az élesztővel készült kelt...

Az élesztővel készült kelt tésztáknál mikor kell beletenni a sót hogy ne ölje meg az élesztőgombákat?

Figyelt kérdés
láttam egy videót ahol letolták a főzőcskézőt hogy az élesztő felfuttatása fázisában megsózta, leállítja a folyamatot, írták. ha felfut és hozzáöntöm a liszthez, ott már nem zavar be a só? hisz végülis utána is kel
2020. márc. 30. 18:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
57%

Látom, NEKED nem megy a szövegértelmezés, de kötözködni tudsz!

Az élesztö FELFUTTATÁSÁHOZ adok ennyi (kevés) sót, nem az egész tésztához, de ezt szerintem minden értelmes ember felfogta.

2020. márc. 31. 07:14
 12/14 anonim ***** válasza:
57%

Véletlen elment:

Ahoyg írtam, a sótól sokkal jobban felfut az élesztö, mint a cukortól, FELTÉVE, hogy nem sózod agyon az élesztöt.

Az meg, hogy két részletben teszem bele a sót - a cukrot két részletben szokás beletenni a kelt tésztákba, egy kisebb részt az élesztöhöz a felfuttatásnál, a többit meg a liszttel együtt.

Emellett jobb lenne, ah MIELÖTT okoskodsz meg kötözöködsz, PRÓBÁLD KI, ne pedig vaktában hadakozz!

2020. márc. 31. 07:18
 13/14 anonim ***** válasza:

te jó isten... az az elszomorító, hogy ilyen embereknek szavazati joga is van.

Semmi olyat nem írtam, hogy az összes sót az élesztőhöz raknád. Pont ellenkezőleg. Vagy ha a matek jobban megy az olvasásnál, úgy is mondhatnám, hogy ennek a reciprokát írtam.

Azt, hogy annyi beletenni, mint ha levest sóznál meg, értelmetlen. Mert nem jobban fut fel tőle, hanem rosszabbul.

Ellentétben a cukorral, amit van értelme beletenni, ugyanis az élesztőbaktériumok tápláléka a cukor.

Alap ismeretekkel se vagy tisztában. A caps lock használat az megy. Meg az okoskodás.

2020. márc. 31. 07:24
 14/14 anonim ***** válasza:

"a sótól sokkal jobban felfut az élesztö, mint a cukortól"

Ezt majd próbáld már meg levezetni bármilyen hozzáértőnek, lehetőleg személyesen, bár az se rossz, ha virtuálisan égetnek szénné. :D

2020. márc. 31. 07:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!