Miért lesz kemeny a kelt tészta külseje?
Múltkor a kalács, most a kakaós csiga.. Belül finom a tészta de a külső relésze kemény.
Elektromos sütő, max 170 fokon sütöm,légkeverésen.
Pedig locsoltam 15 perc sülés után cukros tejjel.
Akkor kell forró tejjel locsolni, mielőtt kiveszed,kb 2-3 perccel.
Különben rakemenyedik a cukros tej.
Lehet a tészta is kemény volt.
Akkor lesz jó,puha a kelt tészta,ha lágy tésztával gyúrod.
Pont ezt magyarázom már régóta több válaszomban is, hogy gőz kell a sütés indulási szakaszába, de volt, hogy lehurrogtak/lepontoztak emiatt.
Ki kell tapasztalni, hogy az adott kelt tésztához mi az ideális idő. 8-10-15 perc, utána kivenni a vizet
Mikor beteszed a sütőbe, akkor már legyen gőz a sütőtérben.
Aki nagyon profi, az fogja az állandó tepsijét, amibe pontosan annyi vizet tesz, amennyi mondjuk 10 perc múlva fog teljesen elpárologni, ekkor még kinyitni sem kell a sütőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!